Vecpuiši, glābjas kas (vēl) var!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Nu ko, dārgie! Ir pienākusi arī jūsu kārta sākt maksāt par savu brīvību! Nē, ne jau ar naudu, tas būtu pārlieku vienkārši. Jums jāmaksā ar savu veselību...

Lai cik skumji tas nebūtu, bet amerikāņu zinātnieki ir izpētījuši, ka dzīve vecpuišiem ir bīstamāka nekā paralīze, diabēts, vēzis un radiācija. Tas viss atklājās eksperimentos, kas tika veikti divās atsevišķās vīriešu grupās vecumā no 18 līdz 45 gadiem.

Izrādās, jo ilgāk jūs esat dzīvojuši vecpuisī, jo negatīvāk tas ietekmē jūsu psihisko veselību. Atklājās, ka 93% no pētījumos iesaistītajiem vecpuišiem vecumā līdz 45 gadiem reģistrēta nervozitāte, noslēgtība, neticība saviem spēkiem. Savukārt no precētajiem vīriešiem tajā pašā vecumā šīs veselības problēmas piemīt vien 14%.

Vecpuišiem divreiz vairāk nekā precētajiem noteikta diagnoze prostatīts, bet četrreiz biežāk — dažādi dzimumorgānu iekaisumi. Pusei eksperimentā iekļauto vecpuišu spermatozoīdu ir mazāk vai arī tie kustas salīdzinoši lēnāk nekā precētajiem vīriešiem. Tas ir ļoti skumji, jo, kā zināms, dzimumsfēra vairākumam vīriešu šķiet pati galvenā viņu veselības daļa.

Kā cilvēku sirdsdarbības traucējumu iemeslus mediķi parasti min aptaukošanos, nepareizus ēšanas paradumus, smēķēšanu, netrenēto muskulatūru, holesterīna augsto līmeni asinīs un tamlīdzīgi. Taču izrādās, ka sirdsdarbības traucējumu iemesli ir arī citi, daudz nopietnāki, proti, cilvēku personisko un intīmo attiecību problēmas. Īpaši veselību ietekmē partneru šķiršanās vai attiecību pārtraukšana.

Un vientulība sirds slimības veicina vēl vairāk nekā mazkustīgs dzīvesveids vai pārlieku liels taukvielu patēriņš. Viens no svarīgākajiem iemesliem, kas vīriešus noved līdz infarktam, sadzīvē ir sievas nāve, tam seko laulības šķiršana. Visgarākais mūžs ir vīriešiem, kuri ar savu vienīgo sievu dzīvo līdz mūža galam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu