Ministri slēgtā sēdē nolēmuši sevi prēmēt mēnešalgas apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības locekļi pirms pusotras nedēļas, atbalstot Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) priekšlikumu, slēgtā sēdē nolēmuši sev piešķirt prēmijas mēnešalgas apmērā. Prēmijas valdības vadītājs ierosinājis izmaksāt, novērtējot kolēģu veikumu valdības darbā.

Pēc premjera biroja vadītāja pienākumu izpildītāja Jāņa Dzanuškāna teiktā, valdības locekļu rīcība, lemjot par savu prēmēšanu, ir bijis «visadekvātākais no risinājumiem». Par prēmiju piešķiršanu valdība spriedusi sēdes slēgtajā daļā, un to premjera pārstāvis skaidroja ar faktu, ka šis lēmums pieņemts pēc citu darba kārtības jautājumu izskatīšanas.

Saskaņā ar valdības noteikumiem Ministru prezidenta alga ir 2162 lati pirms nodokļu nomaksas jeb 1491 lats pēc nodokļu nomaksas. Ministru algas pirms nodokļu nomaksas ir 1944 lati jeb 1342 lati pēc nodokļu nomaksas. Tādējādi prēmiju izmaksai kopumā tiks tērēti vairāk nekā 35 000 latu.

Pēc 9. Saeimas vēlēšanām mainoties valdības sastāvam, tie valdības locekļi, kas nebūs pārstāvēti nākamajā Ministru kabinetā, atalgojumu saņems vēl trīs mēnešus pēc amata pienākumu izbeigšanās. To paredz Ministru kabineta iekārtas likums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu