Cik daudz tev nozīmē sekss?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Sekss tev nozīmē daudz, vai ne? Bet – cik? Gribi to uzzināt? Tad novērtē zemāk minētos apgalvojumus šādi:

5 — pilnīgi piekrītu;
4 — daļēji piekrītu;
3 — mana attieksme ir neitrāla;
2 — daļēji nepiekrītu;
1 — pilnīgi nepiekrītu.

1. Esmu ievērojis/-usi, ka diezgan bieži domāju par seksu.

2. Man liekas, ka es par seksu domāju daudz biežāk nekā citi cilvēki.

3. Kad domāju par seksu, es diezgan bieži sajūtu seksuālu uzbudinājumu.

4. Es jūtu seksuālu uzbudinājumu vairākas reizes nedēļā.

5. Ja es vēlos, es vienmēr piedzīvoju orgasmu.

6. Visā visumā es esmu pilnīgi apmierināts/-a ar savu seksuālo dzīvi.

7. Es gūstu baudu no seksuālā uzbudinājuma sajūtām, kuras rodas ģenitālijās un visā ķermenī.

8. Man ļoti patīk sajūtas, kuras sniedz orgasms (vai — mani neuztrauc tas, ka seksuālajās attiecībās nepiedzīvoju orgasmu).

9. Es zinu, kas ir vajadzīgs, lai mani pārņemtu seksuāls uzbudinājums.

10. Mani apmierina tā loma, kuru manā dzīvē spēlē seksuālais uzbudinājums un seksuālās reakcijas.

11. Ir gadījies, ka es seksuāli uzbudinos visai nepiemērotā vietā un laikā.

12. Es vēlētos sasniegt seksuālo uzbudinājumu vieglāk un ātrāk.

13. Es nekad (ļoti reti) nesasniedzu orgasmu, un mani tas uztrauc.

14. Man šķiet, ka mans partneris/-e nav apmierināts ar manu seksualitāti un manu seksuālo uzvedību.

15. Mans partneris/-e mani vēlētos biežāk redzēt seksuālā uzbudinājuma stāvoklī.

Vērtējums

Lai novērtētu atbildes, apgalvojumi ir dalāmi trijās grupās.

Pirmā grupa

Apgalvojumi no 1. līdz 5. Jo augstāka punktu summa šajā grupā, jo vairāk esat nodarbināti ar domām par seksu, seksualitātes izpausmēm. No vienas puses — tas var liecināt, ka esat pietiekami jauni, lai atrastu tik daudz laika seksīgām domām un rīcībai, no otras puses — varbūt jums ir pārāk grūti parunāt ar savu partneri par lietām, kuras jūs satrauc seksuālajās attiecībās?

Atcerieties, seksualitāte nav kaut kas tāds, par ko būtu jākaunas! Var gadīties, ka dzīvojat kopā ar cilvēku, kura seksuālais jūtīgums ir zemāks vai kurš pats slēpj savas vēlmes. Atklāta saruna var veicināt attiecību pāreju jaunā kvalitātē. Ja punktu summa šajā grupā jums ir minimāla, acīmredzot sekss jūs nesatrauc un jūs pilnīgi veltīgi ziedojāt šo dzīves mirkli testam. Tomēr, ja vēlaties ko savā dzīvē mainīt, meklējiet padomu pie speciālistiem!

Otrā grupa

Apgalvojumi no 6. līdz 10. atklāj patiesību par jūsu attieksmi pret savām seksuālajām reakcijām. Augsts punktu skaits liecina par to, ka esat apmierināti gan ar to, kādā veidā un cik bieži izjūtat seksuālo uzbudinājumu, gan ar savu seksuālo uzvedību. Var teikt, ka jūsu seksuālās reakcijas formējušās, nepazīstot aizspriedumus un aizliegumus.

Cerams, ka tas nenozīmē, ka sirgstat ar pārlieku pašapzinību un neuzspiežat savai otrajai pusītei pieņemt tikai to, ko paši uzskatāt par vislabāko, visvajadzīgāko? Ja punktu summa šajā grupā ir maza, iespējams, jums nav paveicies ar atbilstoša partnera/-es izvēli vai arī jūs kaut kādu iemeslu dēļ noliedzat seksuālās baudas nozīmi.

Trešā grupa

Apgalvojumi no 11. līdz 15. liecina par iekšējo diskomfortu, kuru piedzīvojat savā seksuālajā dzīvē. Augsta punktu summa šajā grupā nozīmē, ka esat neapmierināti ar izjūtām, kuras sniedz tuvas attiecības. Iespējams, jums ir ļoti kritiska attieksme pašiem pret sevi un jūs arī citās jomās izjūtat zināmu mazvērtību. Vēl iespējams, ka sava partnera/-es attieksmi vērtējat kā nepareizu un neiejūtīgu. Lai labotu situāciju, aiciniet savu otro pusīti pie apaļā galda un, ja tik tiešām abi kopā nespējat atrast risinājumu, aiciniet talkā attiecību speciālistu! Ja arī tas nelīdz, neko darīt, jums vajadzēs atzīt, ka ir kādi citi iemesli, kuru dēļ vēl joprojām abi esat kopā!

Pirms divdesmit gadiem cilvēcisko attiecību pētniekiem nebija ne mazāko šaubu, ka vīrieši vairāk nekā sievietes drošāk un atklātāk pauž savu seksualitāti un seksuālās reakcijas. Taču, laikam ritot, lomas mainās. Izrādās, vīriešu seksualitāti pavisam nopietni apdraud dažādas bailes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu