Asociācija: šogad pieaudzis kažokzvēru audzētāju skaits Latvijā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu Latvijā ir palielinājies kažokzvēru audzētāju skaits, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Zvērkopju asociācijas valdes priekšsēdētājs Andris Upenieks.

«Pāris saimniecības šogad nākušas klāt un kopējais apmērs ir palielinājies,» sacīja Upenieks.

Pēc viņa teiktā, šogad ir palielinājies arī saražoto kažokādu skaits - ja pērn Latvijā zvērkopji saražoja aptuveni 700 tūkstošus kažokādu, tad šogad saražotās produkcijas apmērs sasniedzis vienu miljonu kažokādu.

Upenieks norādīja, ka pēc pašreizējiem datiem Latvijā kopumā ir desmit kažokzvēru audzētāju fermas.

Viņš prognozēja, ka turpmākie divi gadi kažokzvēru audzētājiem nebūs viegli saistībā ar produkcijas cenu kritumu nozarē globālajā tirgū, jo 95% produkcijas Latvijas ražotāji eksportē uz Somiju un Dāniju.

Latvijas Zvērkopju asociācija apvieno zvērkopības sfēras uzņēmumus. Tās mērķis ir veicinātu zvērkopības saglabāšanu un attīstību valstī. Tāpat biedrība pārstāv kažokzvēru audzētāju intereses valsts, pašvaldību un Eiropas institūcijās, kā arī pārrauga ciltsdarba organizāciju šķirnes zvērkopības saimniecībās, šķirnes zvērkopības saimniecību atestāciju, kā arī konsultē un risina citus jautājumus, kas saistīti ar zvērkopības nozari.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu