«U2» sāk turneju ar politisku paziņojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Īru rokgrupas «U2» līderis Bono vēlreiz pierādījis, ka seko līdzi notikumiem pasaulē un ir uzskatāms par politiski aktīvu cilvēku. Uzsākot grupas koncertturneju Austrālijā, viņš aicinājis atbrīvot kādu šīs valsts pilsoni, kas tiek turēts aizdomās par terorismu un ieslodzīts bēdīgi slavenajā cietumā ASV karabāzē Gvantanamo.

Pēc tam kad Brisbenas stadionā atskanēja leģendārā hita «Sunday Bloody Sunday» ievada taktis, Bono aicināja ASV varas iestādes atbrīvot 31 gadu veco Deividu Hiksu, kurš jau piecus gadus tiek turēts ieslodzījumā bez apsūdzību uzrādīšanas, un nodrošināt viņam taisnīgu tiesu, ziņo BBC. «Kad mums bija kādi 20 gadi, mēs piestrādājām [organizācijā] «Amnesty [International]», un šovakar mēs atkal strādājam viņu labā,» sacījis Bono, kurš sniedzis pirmo koncertu Austrālijā kopš 1998. gada. Ne vienu reizi vien koncerta laikā Bono pievērsās cilvēktiesību ievērošanas un nabadzības problēmām, aicinot skatītājus ar mobilo tālruņu palīdzību nosūtīt teksta ziņojumus organizācijai «Make Poverty History» — sūtītāju vārdi šova noslēgumā parādījās uz gigantiska ekrāna.

«Vertigo» turnejas ietvaros «U2» bija iecerējusi apmeklēt Austrāliju jau pavasarī, taču toreiz turneju nācās atlikt, jo radās nopietnas veselības problēmas kādam no ģitārista Edža tuviniekiem. «Paldies Dievam, ka ikviens grupas loceklis un viņu tuvinieki šovakar jūtas labi. Paldies jums par gaidīšanu,» Bono vērsies pie publikas. Paredzēts, ka Austrālijā notiks septiņi grupas koncerti, bet pēc tam «U2» turpinās turneju Jaunzēlandē, Japānā un pabeigs to ar koncertu Havaju salās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu