Palielinās Latvijas karavīru skaitu Afganistānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

NATO sanāksmē pieņemts politisks lēmums būtiski palielināt Latvijas karavīru skaitu starptautiskajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā. Pašreiz ir zināms, ka Latvija savu līdzšinējo kontingentu misijā Afganistānā varētu palielināt par 20 karavīriem, galvenokārt sapieriem. Šobrīd Afganistānā atrodas 36 Latvijas karavīri. Par ievērojamu NATO spēku klātbūtnes palielināšanu trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hofs Shēfers.

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris sacīja, ka precīzu laiku, kad tiks palielināts Latvijas karavīru skaits Afganistānā, un plānoto palielinājuma apjomu ministrs vēl nevarēja nosaukt.  Patlaban Irākā dien 115 Latvijas karavīri, bet vēl 10 karavīri dienestu pilda Kosovā.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim Jurim Maklakovam dots uzdevums strādāt saistībā ar karavīru skaitu palielināšanas jautājumiem.

Slakteris atzina, ka Afganistānā ir svarīgākā NATO misija no starptautiskās drošības viedokļa. Pagaidām visvairāk Latvijas karavīru atrodas misijā Irākā.

Trešdien NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes ietvaros notika aizsardzības ministra Ata Slaktera tikšanās ar Norvēģijas aizsardzības ministri Anni Grēti Stromu Erikseni. Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības un sadarbība abu valstu bruņoto spēku starpā.

Slakteris norādīja, ka Latvijai un Norvēģijai ir tradicionāli izveidojušās labas attiecības, kas piešķir sadarbībai aizsardzības jomā īpašu svarīgumu. «Ar norvēģu kolēģu palīdzību mēs esam uzcēluši vienu no modernākajiem apmācību centriem Baltijas jūras reģionā – Baltijas valstu ūdenslīdēju mācību centru – kas ir kļuvis par vietu, kur mācās un strādā visaugstākās klases speciālisti», norādīja aizsardzības ministrs.

Norvēģijas aizsardzības ministre Anna Grēte Stroma Eriksene pateicās Latvijai par tās karavīru sadarbību ar Norvēģijas kontingentu Afganistānā, īpaši atzīmējot Latvijas karavīru augsto profesionalitāti. «Jūsu karavīri ir lieliski sagatavoti un ir uzticami sabiedrotie», teica Norvēģijas aizsardzības ministre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu