Vīrieša sapnis — apaļīgi gurni, tievs viduklis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadsimtiem ilgi sievietes ir valkājušas korsetes un visādu citu veidu vidukli sašaurinošas «pariktes», lai sasniegtu perfektu smilšu pulksteņa figūru.

Bija laiki, kad viņas pat cieta no deformēta krūškurvja, elpošanas traucējumiem, orgānu saspiešanas, spontānajiem abortiem un neatvairāmas sievišķības vārdā ķirurģiski izņēma ribas. Deviņpadsmitajā gadsimtā sievietes valkāja polsterus, lai palielinātu gurnu un sēžamvietas izmērus un tādējādi signalizētu par savām spējām veiksmīgi radīt pēcnācējus.

Vēlākajos laikos ar korsetes palīdzību tika izcelti gurni, samazināts un nogludināts vēders, lai parādītu, ka sieviete nav stāvoklī, tātad ir pieejama. XIX gadsimta meitenes formas tika uzskatītas par ideālām, ja viņas gadu skaitlis saskanēja ar vidukļa apkārtmēru collās. (1 colla = 2,54 cm.)

Sievietei ar teicamu veselību un vislielāko iespēju veiksmīgi laist pasaulē bērnus proporcija starp gurnu un vidukļa apkārtmēru ir 70%, tas ir, viņas viduklis ir 70% no gurnu apkārtmēra. Visas cilvēces vēstures gaitā tā ir izraisījusi vīriešu visievērojamāko uzmanību.

Vīriešiem interese mazinās, ja šī proporcija sasniedz 80%, un, jo lielāka ir proporcijas atšķirība — vienalga, vai uz leju vai augšu no 75% —, jo mazāk uzmanības viņš sievietei pievērš. Sievietes, kuru proporcija sasniedz 100%, piesaista maz uzmanības, jo šāda proporcija rāda tauku esamību apkārt dzemdei un olnīcām un ir neverbāls zemākas auglības signāls. Māte Daba liekos taukus nogulda tālu no dzīvībai svarīgākajiem orgāniem, tāpēc tauku nav apkārt sirdij, smadzenēm un sēkliniekiem. Sievietes, kurām ir veikta histerektomija, bieži uzkrāj taukus apkārt vēderam tāpat kā vīrieši, jo viņām vairs nav reproduktīvo orgānu.

Profesors Devendra Singhs, evolūcijas psihologs no Teksasas Universitātes, ir vērojis skaistumkonkursa «Mis Amerika» dalībnieču un «Playboy» centrālajos atvērumos redzamo modeļu fizisko pievilcību 50 gadu laikposmā. Viņš ir izpētījis, ka šajā laika periodā ideāla seksa simbola svars ir samazinājies caurmērā par 13 mārciņām, bet proporcija starp gurnu un vidukļa apkārtmēru ir palikusi ap 70%. Profesors atklāja, ka proporcija, kura vīrietim ļauj saskatīt sievietes seksuālo pievilcību, visbiežāk ir starp 67% un 80%.

Profesors Singhs veica pārbaudi, izmantojot sieviešu attēlus, kuros bija redzamas sievietes zem un virs vidējā svara un arī vidēja svara sievietes. Viņš parādīja fotogrāfijas vīriešu grupām un lūdza novērtēt sievietes pēc viņu pievilcības.

Sievietes ar vidēju svaru un proporciju ap 70% tika atzītas par visvaldzinošākajām. Abās pārējās grupās vairāk balsu guva sievietes ar tievākiem vidukļiem. Šā eksperimenta nozīmīgākais atklājums bija tāds, ka vīrieši augstu vērtē arī diezgan druknas sievietes, ja vien viņu gurnu un vidukļa apkārtmēra proporcija ir tuva 70%.

Tas izskaidro smilšu pulksteņa figūras nemainīgo popularitāti un to, kāpēc kompānija «Coca-cola» atveidoja to savu pudeļu formā, lai piesaistītu kareivju uzmanību kara laikā. Deviņpadsmitā gadsimta gleznotājs Ogists Renuārs bija slavens ar to, ka gleznoja tuklas sievietes, kas izskatījās kā tālaika «svara vērotāju» kandidātes, bet tuvāka izpēte atklāj, ka lielākajai daļai no viņām bija vēlamā gurnu un vidukļa apkārtmēra attiecība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu