Bono ieguvis bruņinieka goda titulu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Lielbritānijas karaliene Elizabete II īru rokmūziķim un cilvēktiesību aktīvistam Bono piešķīrusi Britu impērijas bruņinieka goda titulu. Tas tomēr neļaus turpmāk Bono dēvēt par seru.

«Viņas Majestāte karaliene iecēlusi Bono par Britu impērijas visizcilāko ordeņa bruņinieku goda komandieri, paužot atzinību par viņa darbiem mūzikas industrijā un humānajā palīdzībā,» teikts Lielbritānijas vēstniecības Dublinā sagatavotajā paziņojumā.

Apbalvojumu Bono saņems no Lielbritānijas vēstnieka Deivida Redveja ceremonijā Dublinā neilgi pēc Jaunā gada. Tomēr grupas «U2» solists Bono, kura īstais vārds ir Pols Hevsons, nekļūs par seru, jo viņš nav nedz Lielbritānijas, nedz Britu nāciju sadraudzības valstu pilsonis, precizē aģentūra AP.

46 gadus vecā mūziķa pārstāvis paziņoja, ka Bono jūtas dziļi aizkustināts par izrādīto godu, un paudis cerību, ka tas viņam palīdzēs kampaņā par palīdzības sniegšanu Āfrikai. Sestdien grupas «U2» solistam adresētā vēstulē Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs rakstīja, ka savstarpējās sarunās viņš pārliecinājies, cik ļoti Bono rūp šie jautājumi. «Es zinu arī, cik zinošs tu esi par problēmām, ar ko mēs saskaramies, un cik apņēmīgs tu esi paveikt visu, lai tās pārvarētu. Tu esi nenogurstoši izmantojis savu balsi, lai iestātos par Āfriku,» atzinis T. Blērs.

Iepriekš līdzīgu goda titulu saņēmuši vairāki citu valstu pilsoņi — īru rokmūziķis Bobs Geldofs, Saimons Vīzentāls, Bils Geitss, režisors Stīvens Spīlbergs un bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuliani.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu