Saeima neievēl tiesībsargu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas deputāti ceturtdien trīs balsojumos nespēja vienoties par atbalstu vienam tiesībsarga amata kandidātam. Šajā amatā netika ievēlēts ne Tautas partijas izvirzītais kandidāts Ringolds Balodis, ne «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK virzītā kandidāte Rasma Kārkliņa.

Pirmajā balsojumā pret abiem kandidātiem nobalsoja 23 parlamentārieši. Par Balodi savas balsis atdeva 36 deputāti, bet pret bija 48 Saeimas deputāti. Savukārt par Kārkliņu balsoja 25 deputāti, bet pret — 59.

Otrajā balsojumā pret abiem kandidātiem nobalsoja 22 deputāti. Par Balodi nobalsoja 43 deputāti, bet pret bija 48 parlamentārieši. Savukārt par Kārkliņu nobalsoja 26 deputāti, bet pret — 65. Tā kā par Kārkliņu otrajā kārtā nobalsoja mazāk parlamentāriešu nekā par Balodi, viņa no vēlēšanām ir izslēgta.

Trešajā balsojumā parlamentārieši balsoja par otrajā balsojuma kārtā uzvarējušo Balodi. Par viņu nobalsoja 44 deputāti, bet pret bija 47 parlamentārieši, un viņš šajā amatā netika ievēlēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu