«Dzelzs vilks» Londonā un Bredfordā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/N.Mežiņš

Atkāpjoties politiskajām robežām, vairojas arī pašmāju mūziķu iespējas parādīt sevi ārvalstu publikai. Tā jau trešo reizi divās Anglijas pilsētās – Londonā un Bredfordā – pēc Anglijas latviešu grupas «Arvīds un mūrsitēji» iniciatīvas notiks rokmūzikas pasākums «LatRock», kur pēc tradīcijas aicināti mūziķi no Latvijas, kā arī «vietējās» latviešu apvienības ar mērķi iepazīstināt ārvalstniekus ar latviešu mūziku un iepriecināt turienes latviešu publiku.

Šogad 12. un 13. janvārī Bredfordas DVF namā un daudzu pasaulē populāru mūziķu iesvētītajā Londonas «University of London Union» koncertēs «LatRock3» galvenie viesi – grupa «Dzelzs vilks», piedaloties arī «trimdiniekiem» – grupām «Alva» un «Krona».

«Grupai šis ir jau otrais izbraukums ārpus Latvijas pēc koncertiem Polijā, kur publika bija ļoti atsaucīga. Anglijā spēlēsim hitus no iepriekšējiem albumiem, jo zinām, ka cilvēki tos gaidīs,» stāsta «Dzelzs vilka» līderis Juris Kaukulis, kurš šobrīd kopā ar grupu Siguldas skaņu ierakstu studijā aktīvi strādā pie jaunā «Dzelzs vilka» albuma, kas dienas gaismu ieraudzīs šā gada martā – pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma kopš iepriekšējās «hitu kolekcijas» – «Manās mājās sieviešu nav» (2004). Pirmais fanu ilgi gaidītā jaunā albuma singls «Auksto staru gaismā» rotāciju Latvijas raidstacijās uzsāks jau janvāra vidū.

«"Dzelzs vilks» nav atgriezies pagrīdē,» smejas J. Kaukulis. «Pārsteidzošā kārtā esam viena no visvairāk koncertējošām grupām Latvijā. Turklāt nemitīgi eksperimentējam ar dažādiem jauniem projektiem – tapusi mūzika Olgas Žitluhinas deju kompānijas izrādei «Piecērt 735» un «Road movie». Jaunajā gadā turpinām sadarbību ar Dailes teātri – mūsu mūzika skan jaunajā Dž. Dž. Džilindžera veidotajā izrādē «Intim». Jaunajā albumā gaidāmas dziesmas, kas radušās pēdējā gada laikā un rodas vēl tagad. Visi «blakusprojekti» nav palikuši bez pēdām. Tie dod iespēju eksperimentēt ar mūziku, jo gribam skatīties mūzikas attīstības nākotnē, ne tikai «ražot» pareizo formātu,» tā J. Kaukulis. Dziedātājs atklāj vien to, ka jaunajā albumā dziesmas būšot enerģijas un mīlestības pilnas.

Tuvākie koncerti:

  • 13.01.  19.30 Anglija, Londona, «University of London Union».
  • 19.01. 23.30 Rīga, Studentu klubs.
  • 20.01. 23.00 Cēsu k/n «Brīvais kritiens».
  • 27.01. 23.00 Valmieras «Multiklubs».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu