Pieauguša vīrieša valdzinājums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.potencialis.lv

Reiz, būdama vēl pavisam maza knīpa, skolas tualetē uz izlietnes malas atradu gredzentiņu. Atrasts nav zagts, es sevi mierināju un iebāzu gredzentiņu kabatā. Un tikai tad, kad neviena nebija klāt, es to varēju uzvilkt pirkstā.

Ja gredzentiņu pamanītu mamma, prasītu — no kurienes; ja kāds no skolas pazītu svešo nieciņu, domātu, ka esmu zagle. Zagle. Ar svešu gredzentiņu nepaleposies. Un ar svešu vīru — arī ne. Svešs vīrs tevi nevedīs uz darba Ziemassvētku balli un nebrauks lūgt tēvam tavu roku. Un tomēr tu nesaki «nē».

Manam pirmajam precētajam bija daudz priekšrocību — nauda kafijai ar balzamu, tukša vasaras māja tuvējā pilsētiņā un auto. Sīkumi? Nepavisam, ja ņem vērā, ka mana vecuma puišiem toreiz bija labi ja divritenis. Man bija 17, viņam — divtik. Trešdienu pēcpusdienās es skolas tualetē uzkrāsoju lūpas un kā līksms šunelis lēkšoju uz viņa audi. Divas stundas pieaugušas sievietes dzīvē.

Toreiz es nesapratu, ka tā ir sveša dzīve, kurai es pieskaros. Viņš gan. Un trešajā randiņā viņš man uzdāvināja dārgas franču smaržas — uz mata tādas pašas, kādas dāvina sievai. Lai smarža uz viņa darba krekliem nenodotu trešdienas. Man nenāca ne prātā viņā iemīlēties. Man pietika ar nelaimīgu mīlestību no paralēlklases, kura priekšā es trešdienas pēcpusdienās varēju ielēkt svešā auto un naivi cerēt, ka reiz viņš no greizsirdības nobeigsies. Nenobeidzās, bet manas pirmās precētās attiecības beidzās pašas no sevis.

Man bija jāiet tālāk par retām tikšanās reizēm un sveša vīra ilūzijām par to, ka jauna meitene spēj atdot zaudēto jaunības trakumu. Domāju, ka jau pēc pāris nedēļām viņš savā auto atkal vizināja savu gaistošo jaunību, mētāja muļķīgus jokus un tēvišķi pasniedza mēteli citai vidusskolniecei.

«Man nepatīk puikas,» teica mana klasesbiedrene, kas ilgstoši satikās ar kādu precētu kungu.

«Pieauguši vīrieši — tas ir kaut kas cits! Viņi zina, ko vēlas sieviete. Viņi kaut ko jau redzējuši dzīvē, ar viņiem var parunāt. Pieauguši vīrieši neknapinās randiņos un var dāvināt ziedus. Nu un tad, ka precējušies? Es vēl esmu par jaunu, lai par to uztrauktos.»

Jaunas meitenes un padzīvojuša precēta kunga attiecības nav nekas neparasts. Viss notiek uz abpusēja izdevīguma pamata, ja vien kaislība nepāraug mīlestībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu