Vīrieši apsteidz sievietes seksā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Attiecības starp vīrieti un sievieti ir ļoti smalka un delikāta padarīšana, kas grūti padodas izpētei.

Iespējams, tieši tāpēc tā izraisa pastiprinātu sociologu un psihologu interesi. Vieniem gribas visu izsvērt, izmērīt, saskaitīt un pierakstīt, otriem — saprast un izskaidrot, kas, kā un kāpēc.

Amerikāņu sociologi nolēma noskaidrot, cik partneru (vai partneres) savā mūžā ir vidēji statistiskai sievietei un visparastākajam vīrietim. Atklājās — vīrieši parasti veido attiecības ar lielāku sieviešu skaitu, nekā vājā dzimuma pārstāvēm ir seksuālo partneru. Aptauja noskaidroja, ka amerikāņiem vidēji ir 13 partneres, toties vidējās aritmētiskās amerikānietes mūžā pārsvarā nav vairāk par deviņiem vīriešiem.

Kāpēc aptaujas rezultāti sievietēm un vīriešiem tā atšķiras? Savienotajās Valstīs, tāpat kā Latvijā, sieviešu ir nedaudz vairāk nekā stiprā dzimuma pārstāvju. Taču risinājums meklējams citur: psihologi secinājuši — dāmas uzskata par labāku nelielīties ar saviem seksuālajiem varoņdarbiem, savukārt vīrieši dažādās aptaujās vai nu runā tīru patiesību vai mazliet izpušķo savu pieredzi.

Atkārtojot aptaujas un pieslēdzot respondentus melu detektoram, skaitliskās atšķirības mazliet samazinājās, taču joprojām saglabājās. Iespējams, vīriešu liekos sakarus izskaidro gadījuma kontakti, starp kuriem var būt arī tikšanās ar mīlas priesterienēm (tās sociologi nez kāpēc neaptaujāja) vai arī parastas tikšanās ar vieglas uzvedības dāmām...

Savukārt kārtīgām sievietēm attiecības ar lielāko daļu partneru bija pārsvarā ilgstošas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu