Vai pēc smaga treniņa ir vēlēšanās mīlēties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vija Vāvere

Interesanti, ko par seksa nozīmi treniņu un sporta sacensību laikā saka paši sportisti?

Viktors Ščerbatihs, olimpiskais vicečempions svarcelšanā:

— Svarcēlājiem sezonā sacensību nav īpaši daudz, un galvenie starti, kuriem visi koncentrējas, ir olimpiskās spēles, pa-saules vai Eiropas čempionāts. Šajā ziņā svarcēlāji nevar būt lieli eksperti. (Smejas.) Domāju, ka šajā lietā viss ir atkarīgs no katra paša. Ja sekss palīdz uzlabot noskaņojumu un netraucē koncentrēties startam, tad tas nevar negatīvi ietekmēt rezultātu. Tikai uzlabot! (Smejas.)

Vallija Eiduka, Latvijas labāko šķēpa metēju trenere:

— Ja runājam par manu sporta veidu, vīriešu kārtas sportistiem pirms sacensībām vismaz pāris dienas vajadzētu atturēties no seksa. Es pret to iebilstu kategoriski! Kāpēc? Prakse ir pierādījusi, ka zūd asums. Es nezinu, kas notika, taču domāju, ka Vadims Vasiļevskis pasaules čempionātā Gēteborgā medaļu neizcīnīja tāpēc, ka dienu pirms starta pie viņa atbrauca draudzene. Ar sievietēm ir citādi, viņām sekss pirms sacensībām pat var palīdzēt.

Vadims Vasiļevskis, olimpiskais vicečempions šķēpa mešanā:

— Es pirms lielākajām sacensībām no seksa atturos. Tas, ko trenere saka par Gēteborgu, nav taisnība, jo šajā ziņā es negrēkoju. Es zinu, ka mūsu sporta veidā sekss pirms mačiem nav ieteicams, un to arī ievēroju. Turklāt pirms sacensībām ir ne tikai labi jāsakoncentrējas, bet arī jāizguļas... Vai pēc smagiem treniņiem gribas seksu? Viss jau ir atkarīgs nevis no noguruma, bet gan no garastāvokļa. Pat ja treniņš ir bijis ļoti smags, bet ir gandarījums par paveikto darbu un labs noskaņojums, tad kāpēc gan lai nebūtu vēlēšanās mīlēties.

Mārtiņš Rubenis, pasaules vicečempions kamaniņu braukšanā:

— Galvenais šajā ziņā ir nevis konkrēts laiks un vieta, bet gan pavisam kaut kas cits. Cilvēks jau nedzīvo tikai tāpēc, lai sasniegtu rezultātus un izcīnītu medaļas, un diez vai par seksu var runāt šādā griezumā. Dzīvi un pārējo, kas notiek ar cilvēku, ietekmē citi procesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu