Vai sportojot gribas seksu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Iedomājoties, kādu darba daudzumu treniņos veic sportisti, jautājums par viņu seksuālajām dziņām un spējām varētu būt lieks. Ar to gribēšanu varētu būt visādi, taču par varēšanu var veidoties mānīgs priekšstats.

Tas, ko mēs uzskatām par seksu, ir īpašs kairinājums, kas palīdz producēt minētos androgēnus jeb dabīgo dopingu. Tāpēc nav tā, ka pēc lielām slodzēm sportists ir nelietojams. Strādājot ar maksimālām slodzēm, molekulu līmenī muskuļos notiek nelieli pārrāvumi un izdalās speciālas vielas, kas nepieciešamas atjaunošanās procesam. Tie ir vīrišķie hormoni, tāpēc seksuālās spējas sportistam pēc treniņa var būt vēl lielākas nekā pirms tā.

Sportistiem, kam sacensībās ir nepieciešama tā dēvētā uzsprāgšana, muskuļi it īpaši pieprasa ražot androgēnās vielas. Piemēram, cīkstoņiem un sprinteriem. Tāpēc, metodiski trenējoties, tiek trenēta arī potence. Savukārt sekss palīdz organismam labāk atjaunoties.

Ir sporta veidi, kuros pirms sacensībām sekss nav ieteicams. Lai neizšautos enerģija un saglabātos niknums. Tāpēc izsenis, piemēram, bokseri pirms sacensībām kādu laiku cenšas atturēties no mīlas priekiem un treneri viņus šajā ziņā ļoti uzmana. Tā teikt, lai to agresivitāti, kas var rasties, paliekot gribot, sportists izlādē sacensībās.

Šajā kontekstā daudz tiek runāts un rakstīts pirms pasaules vai Eiropas čempionātiem futbolā, kur izlašu treneri piekopj dažādu politiku. Vieni komandas bāzes mītnē vai viesnīcā aizliedz parādīties pat futbolistu sievām, par draudzenēm nemaz nerunājot.

Itālijas izlasē vienā no pērnā gadsimta čempionātiem savukārt tika piekopta pavisam cita politika. Lai futbolisti neiedomātos aizklīst uz naktsklubiem vai lokāliem, komandas vadība spēra pretimnākošu soli. Proti, ja kādam futbolistam radās nepārvarama kāre pēc attiecīga rakstura izklaides, viņam tas bija jāpasaka bosiem, bet tie uz izlases viesnīcu atgādāja augstas klases prostitūtu.

Bet, piemēram, savulaik Austrālijas treka izlasē vecākais treneris, jūtot, ka ilgāku laiku treniņnometnēs un sacensībās Eiropā sportistiem krājas pārāk liela negatīvā spriedze, interesentus salādēja busiņā un aizveda uz publisko namu.

Viens no visu laiku izcilākajiem NBA basketbolistiem, Vilts Čemberlens, savā atmiņu grāmatā apgalvo, ka savā dzīvē esot pārgulējis ar vairākiem tūkstošiem sieviešu un ka tas esot veicinājis viņa produktivitāti arī laukumā. Droši vien būs pietiekami daudz sportistu, kas apgalvos, ka sekss viņiem nav traucējis ne sacensību priekšvakarā, ne pat rītā, bet citi teiks, ka šāda lieta viņiem traucē koncentrēties un ka varbūt šādā veidā ir zaudēta arī kāda uzvara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu