Pēkšņi mirusi Anna Nikola Smita

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

39 gadu vecumā pēkšņi mirusi bijusī «Playboy» modele Anna Nikola Smita, kas visplašāk pazīstama ar ilgo tiesāšanos ar amerikāņu miljardieri Pīrsu Māršalu par viņa tēva Hovarda Māršala atstāto mantojumu.

Smita ceturtdien bez dzīvības pazīmēm atrasta savā viesnīcas numurā Holivudā un nogādāta slimnīcā, kur viņa atzīta par mirušu. Viņas nāves iemesls pagaidām nav skaidrs.

Pirms pieciem mēnešiem Bahamu salās no medikamentu pārdozēšanas nomira Smitas 20 gadu vecais dēls Daniels, kas bija ieradies apciemot slimnīcā māti un jaundzimušo māsiņu Danielinu Houpu Māršalu Sternu.

Kaut arī dzimšanas apliecībā par mazās Danielinas tēvu uzrādīts Smitas ilggadīgais advokāts Hovards Sterns, viņas bijušais draugs Lerijs Birkheds apgalvoja, ka viņš ir meitenītes tēvs, un sācis tiesas procesu, lai noteiktu paternitāti.

Mazā Teksasas pilsētiņā Meksijā uzaugusī Smita, īstajā vārdā Vikija Lina Hogana, vienmēr sacīja, ka vēlas līdzināties Merilinai Monro. Smita pameta mācības vidusskolā un sāka strādāt ātrās ēdināšanas restorānā, bet 17 gadu vecumā salaulājās ar savu pirmo vīru Billiju Veinu Smitu. Viņu laulības ilga divus gadus, kuru laikā pārim piedzima dēls Daniels. Pēc šķiršanās Smita pārcēlās uz dzīvi Hjūstonā, kur strādāja par striptīzdejotāju.

Tieši kādā Hjūstonas striptīzklubā Smita iepazinās ar naftas magnātu Hovardu Māršalu, un 1994. gadā, kad viņai bija 26 gadi, bet Māršalam — 89 gadi, pāris apprecējās. Pēc gada Māršals nomira no vēzi, bet savā testamentā Smitu nepieminēja.

Smita apgalvoja, ka vīrs viņai solījis pusi no saviem īpašumiem, savukārt viņa dēls Pīrss Māršals paziņoja, ka Smita saņēmusi dāvanas sešu miljonu dolāru vērtībā un ka viņa tēvs neko vairāk nav vēlējies viņai dot. Nākamos desmit gadus Smita un Māršals nikni tiesājās par viņa tēva 1,6 miljardus dolāru (948,8 miljonus latu) lielā īpašuma sadalīšanu.

ASV Augstākā tiesa 2006. gada maijā nolēma, ka Smita var turpināt cīņu par mantojumu federālajā tiesā.

Pats 67 gadus vecais Pīrss Māršals pēkšņi nomira 2006. gada jūnijā no smagas infekcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu