Naomi Kempbela slaucīs grīdas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Britu supermodele Naomi Kempbela tīrīšot kādu sabiedrisko ēku Ņujorkā, pildot tiesas piespriesto sabiedrisko darbu par uzbrukumu savai mājkalpotājai, ziņo «Contactmusic».

Britu modele Manhetenas krimināltiesā šā gada janvārī atzina savu vainu 2006. gada martā notikušajā uzbrukumā savai mājkalpotājai Anai Skolavīno, kam viņa iesitusi pa galvu ar mobilo telefonu, kad nav varējusi atrast savus džinsus, un Kempbelai tika piespriests sods piecas dienas veikt sabiedrisko darbu.

Kempbelai tiesa piesprieda arī atmaksāt Skolavīno medicīniskos izdevumus 363 ASV dolāru (197 latu) apjomā un apmeklēt divu dienu dusmu apvaldīšanas programmu.

Ņujorkas laikraksts «Daily News» ziņo, ka Kempbela piecas dienas slaucīšot grīdas kādā pilsētas celtnē.

Pagājušajā gadā Manhetenā ielas slaucīja cita slavenība — populārās astoņdesmito gadu popgrupas «Culture Club» dziedātājs un solo mākslinieks Bojs Džordžs, kam tiesa piesprieda veikt sabiedrisko darbu par policijas laika izniekošanu.

«Naomi ir gatava veikt piespriesto sabiedrisko darbu, lai arī kur un ko viņai liks darīt,» paziņoja Kempbelas pārstāve.

Incidents ar mobilo telefonu notika Kempbelas Ņujorkas dzīvoklī pagājušā gada martā. Tālrunis trāpīja mājkalpotājai Anai Skolavīno pa pakausi, un viņai vajadzēja sniegt medicīnisko palīdzību.

«Es savā dzīvoklī sviedu mobilo telefonu. Tas trāpīja Anai,» 36 gadus vecā Kempbela sacīja Manhetenas krimināltiesas tiesnesim Robertam Mandelbaumam. «Tas bija nelaimes gadījums, jo es negribēju viņai trāpīt.»

Šis nav vienīgais gadījums, kad skandalozā daiļava palaidusi rokas.

Kā LETA jau ziņoja, pagājušā gada 26. oktobrī Kempbela tika arestēta Londonas centrā aizdomās par uzbrukumu savas narkotiku rehabilitācijas konsultantei. 36 gadus vecā modele tika aizturēta kādā dzīvoklī Vestminsterā plkst. 13.20 (plkst. 15.20 pēc Latvijas laika) un nogādāta policijas iecirknī uz nopratināšanu. Modele atbrīvota pret drošības naudu tikai 27. oktobra naktī.

Britu plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka kāda «satraukta ārste» esot ienākusi policijas iecirknī un paziņojusi, ka Kempbela viņai saskrāpējusi seju, tāpēc policisti nosūtīti uz modeles mājām. «Šajā pēcpusdienā kāda sieviete bija ieradusies policijas iecirknī Londonas centrā un apgalvojusi, ka viņai kādā Vestminsteras adresē esot uzbrukts,» aģentūrai AFP pastāstīja policijas pārstāve. «Policisti devās uz norādīto adresi, un aptuveni plkst. 1.20 kāda 36 gadus veca sieviete tika arestēta aizdomās par uzbrukumu. Viņa tika nogādāta Londonas centra policijas nodaļā.»

Tās dienas vakarā Naomi Kempbelas pārstāvis pauda pārliecību, ka noticis «pārpratums», piebilzdams: «Mēs esam pārliecināti, ka viss tiks noskaidrots, kad policija to izmeklēs.»

Naomi Kempbela ir viena no pasaulē pazīstamākajām «sejām» un ir strādājusi ar tādiem modes namiem kā «Ralph Laurent», «Versache» un «Dolce and Gabbana». Viņa «tika atklāta» 15 gadu vecumā, un Londonā dzimusī Kempbela kļuva par pirmo melnādaino modeli, kas parādījās uz žurnāla «Time» un žurnāla «Vogue» franču un angļu versijas vāka.

Kempbela izmēģinājusi roku arī mūzikā, kino un literatūrā, bet vērā ņemamus panākumus nav guvusi. Pēdējos gados modeles karjeru aizēnojušas vairākas sūdzības par viņas uzbrukumiem dažādiem cilvēkiem un problēmas ar narkotikām. Lai atbrīvotos no narkotikām, Kempbela apmeklēja Anonīmo narkomānu sapulces.

Kāds cits bijušais Kempbelas darbinieks bija iesniedzis sūdzību tiesā, kurā modele vainota miesas bojājumu nodarīšanā, darba diskriminācijā un uzbrukumā, pamudinot viņas advokātu paziņot, ka Kempbela kļuvusi par oportūnistu upuri.

2000. gadā Kanādas tiesā viņa tika apsūdzēta par uzbrukumu citai asistentei, sagrābjot viņu aiz rīkles un sitot pa galvu ar telefonu. Modele tika pilnībā attaisnota pēc tam, kad lieta «iestrēga» juridiskās cīņās starp viņas advokātiem un apsūdzības pusi.

Mēģinot kontrolēt savu temperamentu, Kempbela ārstējās dusmu kontrolēšanas klīnikā Arizonā. Vēlāk viņa šo soli televīzijas intervijā ASV žurnālistei Barbarai Votersai izskaidroja šādi: «Dusmas ir dziļāku problēmu izpausme, [..] un man tā ir nedrošība, pašcieņas jautājums un vientulība.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu