Kremlis: robežlīgums nav risinājums visām problēmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Kremlī Krievijas un Latvijas robežlīguma parakstīšanu vērtē kā pozitīvu soli, bet tas nav risinājums visām problēmām, kas pastāv starp Krieviju un Latviju, vēsta Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS.

Aģentūra vēsta, ka Kremlī politiķi ir satraukti par Latvijas mēģinājumu izvirzīt pret Krieviju ekonomiskās pretenzijas par padomju okupācijas laiku pagātnē. Par šo jautājumu Krievijas prezidents Vladimirs Putins plāno rīt runāt ar Latvijas premjerministru Aigaru Kalvīti (TP). Kremļa administrācijas avots aģentūrai ITAR-TASS paudis bažas, ka šādas pretenzijas, kā arī Latvijas mēģinājums antifašistiskās koalīcijas veterāniem «piekarināt okupantu birku» neveicinās abu valstu divpusējo dialogu.

Latvijā pēdējos gados ir sodīti vairāki veterāni antifašisti un bijušo padomju likumu aizsardzības iestāžu darbinieki. Krievija ir gatava cīnīties starptautiskās tiesību institūcijās pret šo sodu nelikumīgu piemērošanu, raksta aģentūra, norādot, ka tajā pašā laikā bijušajiem leģionāriem Latvija garantē nodokļu, sabiedriskā transporta un veselības aprūpes atlaides.

ITAR-TASS raksta, ka Krievija nav mierā arī ar situāciju, ka aptuveni 400 000 nepilsoņu, galvenokārt krievu valodā runājošiem, ir liegtas tiesības uz demokrātijas pamattiesībām un pamatbrīvībām. Diemžēl pēdējā laikā situācija šajā jautājumā Latvijā nav uzlabojusies, uzskata Kremļa administrācijas pārstāvji.

Krievijas pusi nopietni uztrauc arī Latvijā notiekošā vidējās izglītības reforma, kas attiecas uz aptuveni 100 000 krievu valodā runājošiem skolēniem. Reformas dēļ tiks iznīcinātas krievvalodīgās skolas, raksta aģentūra.

Kremlī cer, ka Latvijas puses gatavība konstruktīvi risināt šīs problēmas ļaus izveidot labvēlīgu vidi, lai turpmāk pilnveidotu abu valstu politisko dialogu, veicinātu tirdzniecības un ekonomisko sadarbību, paplašinātu kultūras un humanitāros sakarus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu