Skaisti vīrieši. 4 mīti un patiesības

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Sievietēm netrūkst fantāzijas, un bieži viņas vēlamo uztver par īstenību. Sacerēt un izstāstīt draudzenēm mīlas stāstus par brīnišķīgiem prinčiem un pievilcīgiem mežoņiem ir tik aizraujoši…

Mīti paliek mīti, bet kā tad ir īstenībā?

1. mīts. Skaists vīrietis noteikti ir lielisks mīļākais.

Tā nemaz nav. Var teikt, ka mūs ir samaitājusi Holivuda. Visi tie skaistuļi un supervaroņi Ričarda Gīra, Toma Krūza un Antonio Banderasa izskatā mūs ir pārliecinājuši, ka labu seksu var uzdāvināt tikai skaistulis ar lielisku ķermeni.

Īstenībā skaisti vīrieši lielākoties ir patmīļi, kopš jaunības viņi ir izlutināti, viņiem ir veltīta pielūdzēju uzmanība un nav vēlēšanās mīlas spēlē kaut mazliet pacensties, lai sagādātu baudu arī partnerei.

2. mīts. Vīriešiem ir vienalga — ar ko, kur un kad mīlēties.

Protams, tajā ir daļa patiesības, jo daba viņus ir radījusi par poligāmiem radījumiem.

Un tomēr seksuālā uzbudinājuma mehānisms, bez kura viņš nevar realizēt savu reproduktīvo funkciju, ir pietiekami sarežģīts. Šis mehānisms attīstās vēlākajā attīstības stadijā psihē, un to «ieslēgt» ne vienmēr ir viegli.

Seksuālais uzbudinājums ir līdzīgs daudzpusīgām psihes parādībām: skumjām, vainas izjūtai, lepnumam. Uzbudinājuma mehānismi tiek iedarbināti tikai tad, kad objekts atbilst vīrieša seksuālā tipa stereotipam. Tas ir daudz sarežģītāk nekā banālais formulējums — blondīne, brunete, resnule…

Seksuālais stereotips tiek būvēts, saistot daudzus faktorus un iespaidus, kas radušies jau bērnībā. Bieži pats vīrietis nesaprot, kāpēc viena sieviete viņam patīk, bet otra, kas nav sliktāka, — nemaz.

3. mīts. Neviens vīrietis nevar palikt vienaldzīgs pret kuplām sievietes formām.

Jūs atkal maldāties. Vīrieti uzbudina nevis formas, bet sievietes seksuālā uzvedība. Vienus pievelk atraisītās būtnes, citus — atturīgās, trešais nevar palikt vienaldzīgs pret sievieti agresori, ceturtais izvēlas noslēpumainu, klusu pelīti.

Turklāt pēc skata jau nevar pateikt, kāda uzvedība patīk jūsu izredzētajam. Mums atliek tikai rīkoties ar mēģinājumu un kļūdu metodi…

4. mīts. Vīrieši tikai lielās ar savām ātrajām uzvarām un vieglo šķiršanos.

Tomēr tas nemaz nav tik viegli, kā liekas. Tie vīrieši, kas dzīvo pēc šā principa, saskaras ar milzum daudzām problēmām — no intimofobijas līdz impotencei.

Pārējie stiprā dzimuma pārstāvji saprot, ka tas nemaz nav tik vienkārši, daudzi no viņiem par ļoti nozīmīgām uzskata savas mīlas uzvaras un ļoti pārdzīvo sievietes atteikumu.

Un atcerieties, ka no 200–400 miljoniem spermatozoīdu tikai viens sasniedz mērķi…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu