Gulbis aizturēts par krāpšanu lielā apmērā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Trešdien mīklainos apstākļos no policijas automašīnas Daugavā iekritušais Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis aizturēts par krāpšanu organizētā grupā lielā apmērā, «Apollo» uzzināja Valsts policijas sasauktā preses konferencē.

Kopā ar Gulbi aizturēta arī viņa draudzene Iveta Šteina. Citas personas pagaidām nav aizturētas, bet viņa draudzenei ir liecinieces statuss.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis vēlreiz noraidīja iespēju, ka Gulbi no automašīnas izgrūda, taču atzina, ka viņš konvojēšanas laikā nebija saslēgts roku dzelžos, tādējādi policisti izdarījuši pārkāpumu. Gulbim un viņa draudzenei esot paskaidrots, kādēļ viņi tikuši aizturēti. Lieljukis arī norādīja, ka tā esot bijusi kļūda, nepaskaidrojot plašāk.

Lieljuksis uz jautājumu, kā policistiem aizturētie jātransportē, atbildēja lakoniski: «Konvojēšanai jābūt tādai, lai neviens neaizbēgtu.»

Kriminālpolicijas šefs Dailis Lūks sacīja, ka nekāda fiziska iespaidošana nav bijusi. «Visas procesuālās darbības ir jāsaskaņo ar uzraugošo prokuroru, kā arī advokātam ir tiesības būt klāt pratināšanā. Jautājums: ja viņam kāds darījis pāri, kādēļ viņš nav sūdzējies iepriekš par to?» Tāpat Lūks sacīja, ka viņu izbrīna, ja cilvēks, kas sevi uzskata par nevainīgu, mēģina bēgt.

To, kādēļ Gulbis ievietots «Gaiļezera» toksikoloģijas nodaļā, policijas vadība nemācēja paskaidrot, norādot, ka tas jājautā mediķiem.

Policija noskaidro arī notikušā aculieciniekus, galvenokārt nododot informāciju par internetā ievietotiem komentāriem policijas Iekšējās drošības birojam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu