Diānas slepkavības lietā aizturētie savu vainu noliedz

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka šodien Zemgales apgabaltiesa skatīs drošības līdzekļa maiņu abiem desmitgadīgās dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lietā apcietinātajiem, tiesā tiks skatīta tikai mātes Baibas sūdzība. Patēvs Andris šādu vēlmi nav izrādījis. Galvenais arguments, uz ko šodien tiesā pastāvēs māte Baiba, lūdzot viņu atbrīvot no apcietinājuma, ir veselības problēmas, taču pat viņas advokāte Elza Bokuma «Neatkarīgajai» atzīst, ka māte par savu veselību interesi nav izrādījusi, pat brīvībā esot. «Mana aizstāvamā pastāv uz to, ka reizi mēnesī viņai ir jādodas vizītē pie ārsta, taču viņa pie tā nav bijusi jau daudz ilgāk par mēnesi — noteiktais termiņš viņai iekrita vēl tad, kad viņa atradās brīvībā, manuprāt, tas liecina, ka viņa ne pārāk interesējas par savu veselību,» saka zvērinātā advokāte.

Otrs aspekts, ar kuru Diānas māte Baiba šodien grasās tiesu pārliecināt mainīt drošības līdzekli, — viņa audzina astoņus gadus veco dēlu, kurš pašlaik nodots tēva un viņa radu aizgādībā. E. Bokuma vakar neņēmās spriest, kāds varētu būt tiesas lēmums. Advokāte savai aizstāvamajai palīdzējusi sagatavot pārsūdzību Zemgales apgabaltiesai, taču viņas otrs aizstāvamais — patēvs Andris — to nav lūdzis, iespējams, viņš to izdarīšot pats.

Pirmo reizi tiesā, kad abiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, tie nolieguši, ka viņiem bijusi kaut kāda saistība ar šaušalīgo Diānas slepkavību. «Viņi pilnībā noliedza savu vainu šajā noziegumā,» saka advokāte.

«Neatkarīgās» rīcībā ir neoficiāla informācija, ka, iespējams, Diānas māte spekulē ar savu psihisko veselību. «Pagaidām nekādas psihiatriskās ekspertīzes manai aizstāvamajai nav noteiktas. Parasti tā nenotiek: ja cilvēkam ir šādas problēmas, viņš pats nelūgs to pārbaudīt — to norīko,» saka advokāte.

Par to, ka Diānas mātei jau agrāk bijis depresīvs noskaņojums, var secināt arī pēc viņas aktivitātēm ilgi pirms Diānas pazušanas — profilā portālā «draugiem.lv» viena no aktivitātēm vēsta, ka jau 1. augustā Baiba pievienojusies domubiedru grupai sāpes, ciešanas, asaras un naids.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu