VK: Šlesers vēlas novērst uzmanību no konstatētās nesaimnieciskās rīcības ar LP centrālo ēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) aktivitātes un darbības pret Valsts kontroli (VK) ir saistāmas ar VK revīzijā konstatēto nesaimniecisko rīcību ar Latvijas Pasta (LP) centrālās ēkas iznomāšanu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Kā ziņots, VK revīzijā secinājusi, ka LP, noslēdzot līgumu ar SIA «Attīstības aģentūra» par īpašuma Rīgā, Stacijas laukumā 1, iznomāšanu, rīkojies nesaimnieciski, zaudējot divus miljonus latu.

Savukārt Šlesers šorīt informēja, ka vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot vērtēt VK uzdotos jautājumus par kravas automašīnu pārvadājumiem un to, «kādas intereses pārstāv VK un tās vadītāja Sudraba».

Šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» Šlesers pauda viedokli, ka VK un tās vadītāja ir nostājušies kāda ekonomiska grupējuma pusē un vēlas no valsts iestādēm iegūt slepenu, VK rīcībā neesošu informāciju, tā palīdzot kādam grupējumam. Satiksmes ministrs pie šāda secinājuma nonācis, jo VK uzdevusi jautājumus, kas, pēc ministra domām, neattiecas uz VK kompetences jomu, piemēram, par paveikto Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumu risināšanā un rindu uz abu valstu robežas mazināšanu. Pēc Šlesera domām, VK vāc informāciju par jautājumiem, kas nav saistīti ar tās kompetenci, kādas ekonomiskās grupas interesēs.

Sudraba, komentējot Šlesera aktivitātes, skaidroja, ka VK Satiksmes ministrijā veikusi revīziju «valsts institūciju darbība, nodrošinot preču un citu priekšmetu pārvietošanu Latvijas–Krievijas robežkontroles punktos». Lai iegūtu informāciju, VK 4. septembrī vērsusies pie Satiksmes ministrijas ar pieprasījumu, bet pēc nepilnīgas informācijas saņemšanas atkārtoti nosūtījusi lūgumu 26. septembrī.

Pēc Sudrabas domām, šodienas Šlesera aktivitātes saistāmas tieši ar VK atklāto LP ēkas jautājumā, jo ministrs šo Satiksmes ministrijas un VK saraksti izlēmis skaļi publiskot tikai šodien — dienā, kad tiek publiskots arī VK revīzijas secinājums.

Sudraba kategoriski norobežojas no Šlesera izteikumiem, ka pārstāv kāda ekonomiskā grupējuma intereses. «Vienīgais ekonomiskais grupējums, kuru es pārstāvu, ir Latvijas tauta, kam patlaban nav tie labākie laiki, pateicoties šādiem politiķiem, kas nepilda savus pienākumus,» sacīja Sudraba.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu