Uzmanību! Es meklēju kontaktus!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Šie ir padomi jebkurā tuvības un seksa jomā vīrietim un sievietei. Grāmatu sarakstījusi ārste Mirjama Stoparde — veselīgā dzīvesveida eksperte.

Sazināšanās

Patiesībā mēs sazināmies nepārtraukti. Pat klusējot — ar savu izturēšanos un pozu — mēs dodam ziņu.

Pat tad, ja cilvēks nepasaka nevienu vārdu, mēs labi saprotam, vai šis cilvēks pret mums noskaņots draudzīgi vai ne. Instinktīvās emocijas atspoguļojas žestos un ķermeņa kustībās, tādējādi tās ir ļoti tiešs saziņas veids, kuru var izmantot, lai izzinātu citu cilvēku attieksmi pret sevi.

Bieži ķermeņa reakcija neatbilst tam, ko cilvēks saka, un parasti ķermeņa valoda ir patiesāka nekā izrunātie vārdi. Jo labāk mēs uztveram un izprotam citu cilvēku ķermeņa valodu, jo efektīvāk mēs spējam izmantot kā saziņas līdzekli paši savus žestus un izturēšanos.

Acu kontakts

Visbiežāk pirmais seksuālās tuvināšanās solis ir skatiens. Mūsu acis sastopas ar vērtējošu interesi; var uzplaiksnīt doma: «Man gribētos ar tevi iepazīties. Es tevi nekādā ziņā neuzrunāšu, taču, man liekas, mēs varētu būt kopā,» — un vēlāk šī saskatīšanās mums atkal un atkal nāk prātā.

Nejaušas saskatīšanās gadās uz ielas, ejot darbavietā pa gaiteni, uz kāpnēm, liftā, krustojumā pie luksofora, un tās notiek bieži. Pat tad, ja esam ļoti laimīgi savā mīlestībā, mēs ik dienas saskatāmies ar svešiniekiem. Šķiet, mēs turpinām izaicināt vismaz ar šādiem sīkiem impulsiem, lai gūtu apliecinājumu savai pievilcībai.

Acu kontakts ir viens no vienkāršākajiem un tiešākajiem veidiem, kā parādīt savu interesi vienam par otru, un saskatoties mēs radām viens otram iespēju spert nākamo iepazīšanās soli.

Vienmēr, kad jūs ar kādu sarunājaties, skatieties šim cilvēkam acīs, nevis garām vai uz leju, grīdā. Ja gribat izrādīt interesi, raugieties sarunas biedra acīs ilgāk nekā parasti, taču nepārspīlējiet.

Lielākā daļa cilvēku jūtas brīvi tikai tad, ja acu kontakts nav nepārtraukts un ilgst apmēram 5 sekundes katrās 30 sekundēs. Ja pārāk ilgi skatīsieties tieši acīs, šāds cilvēks droši vien acis nolaidīs. Cilvēks, kurš atbild jūsu skatienam, cieši skaloties pretī, parāda savu interesi par jums.

Vārdiskais kontakts

Arī saruna — gan nejauša, garām ejot, gan kopīgi pusdienojot, gan arī darba gaitā — var kļūt par sākumu tuvām attiecībām. Sarunas gaitā mēs bieži saskatāmies, varam izteikt mājienus, lai iztaustītu, vai sarunas biedram modusies interese.

Uzskatu, domu, mērķu un nodomu izklāsts divus cilvēkus tuvina daudz vairāk nekā jebkādas citas kopīgas aktivitātes. Un, ja atklājas, ka jums daudz kas kopīgs — līdzīgas aizraušanās, centieni, nākotnes plāni —, saruna abiem kļūst par aizraujošu notikumu.

Šāda domu un ideju apmaiņa starp diviem cilvēkiem, kuri viens otram ir seksuāli pievilcīgi, man šķiet visjaukākais sākums tuvākām attiecībām un turpmāk, ja partnerattiecības izveidojas, ir tam lielisks balsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu