Trīs sildošas zupas detoksikācijai jeb aknu attīrīšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com

Mūsu aknas filtrē visu asins apjomu ik pa trim minūtēm. Tas ir galvenais orgāns, kas pārstrādā un neitralizē visas ķimikālijas, ar kurām ir saskāries mūsu ķermenis caur pārtiku, apkārtējo vidi un kosmētiku, ķermeņa kopšanas produktiem. Sākot attīrošu diētu, īpaši sekojam līdzi tam, lai patērētu noteiktu daudzumu augļu un dārzeņu, tādējādi šūnām nodrošinot daudz kālija, kas stimulē liekā ūdens un toksīnu izvadi no organisma, radot sārmainu vidi.

 
Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com

BROKOĻU DETOXA ZUPA

Brīnišķīga zaļā zupa, kas pilna ar vitamīniem, šķiedrvielām un minerālvielām.

SASTĀVDAĻAS 2 personām

  • 2 krūzes brokoļu (bez kātiņiem)
  • 2 seleriju kāti, sagriezti smalkos kubiņos
  • 1 sīpols, sagriezts smalkos kubiņos
  • 2 ķiploku daiviņas, saspiestas
  • 1 pastinaks, nomizots un sagriezts smalkos kubiņos
  • 1 krūze zaļumu (kale, spināti, biešu lapiņas vai citi)
  • 1 burkāns, nomizots un smalki sagriezts
  • 2 glāzes filtrēta ūdens vai dārzeņu buljons
  • ½ tējkarotes jūras sāls
  • ½ citrona, tikai sula
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • 1 tējkarote čia sēklu
  • Dažādas sēkliņas, apgrauzdētas
  • 1 tējkarote kokosriekstu piena dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno sīpolu, ķiploku, pastinaku, seleriju un brokoļus. Sautē uz mazas uguns aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  2. Pievieno ūdeni vai dārzeņu buljonu, ļauj uzvārīties. Tad liec virsū vāku un ļauj sautēties 5-7 min, līdz dārzeņi ir mīksti, bet vēl nejūk ārā.
  3. Iemaisi iekšā zaļumus. Lej visu blenderī, pievieno citrona sulu, čia sēklas un kul, līdz iegūsti krēmīgu masu.
  4. Dekorē ar grauzdētām sēkliņām un pasniedz siltu.

theawesomegreen.com

Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com
 
Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com

BIEŠU DETOXA ZUPA

SASTĀVDAĻAS 2 porcijām

  • 3 vidēji lielas bietes
  • 2 burkāni, smalki sagriezti
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 ķiploku daiviņas, saspiestas
  • 1 mazs puravs
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • 2 krūzes dārzeņu buljona, silta
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • 1 ēdamkarote čia, saulespuķu un ķirbju sēklu
  • 1 tējkarote kokosriekstu piena garnēšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Nomazgā bietes, bet nemizo. Liec katliņā, lej ūdeni tā, lai nosedz bietes (ne vairāk un ne mazāk) un ļauj uzvārīties. Sautē uz mazākas uguns vēl 30 minūtes, kamēr bietes ir mīkstas.
  2. Nolej nost ūdeni un ļauj atdzist.
  3. Katliņā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno sīpolus, ķiploku, puravu, burkānus un sautē 5-7 minūtes uz mazas uguns. Ņem nost no uguns un liec uz šķīvja.
  4. Nomizo bietes, sagriez kubiciņos, liec blenderī kopā ar pārējiem dārzeņiem un dārzeņu buljonu.
  5. Mal, līdz iegūsti krēmīgu masu.
  6. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  7. Pirms pašas pasniegšanas dekorē ar sēkliņām

theawesomegreen.com

Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com
 
Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com

SALDĀ KARTUPEĻA DETOXA ZUPA

SASTĀVDAĻAS 2 personām

  • ½ krūzes izvārītu sarkano lēcu
  • 1 saldais kartupelis, nomizots un sagriezts kubiciņos
  • 3 burkāni, nomizoti un sagriezti lielos gabalos
  • 1 pastinaks, nomizots un sagriezts 4 daļās
  • 1 sīpols, nomizots un sagriezts 4 daļās
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1 tējkarote samalta kumina
  • šķipsniņa čili pulvera
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • 2 krūzes dārzeņu buljona, silta
  • Svaigs ingvers, aptuveni 2 cm, nomizots, sarīvēts
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas
  • Svaigi pētersīļi, 1 tējkarote kokosriekstu piena dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 165 grādiem.
  2. Ieklāj cepamtraukā cepamo papīru, liec iekšā saldo kartupeli, burkānu, pastinaku, sīpolu, ķiploku. Pārkaisi sāli, čili, kurkumu, kuminu un pārlej kokosriekstu eļļu. Viegli samaisi visu.
  3. Uzliec funkciju roast un cep aptuveni 20 minūtes. Pēc tam liec blenderī.
  4. Pievieno siltu buljonu, ķiploku un lēcas un mal, līdz iegūsti maigu krēmīgu masu.
  5. Pasniedz siltu, dekorē ar svaigiem pētersīļiem.

theawesomegreen.com

Foto: Anna (theawesomegreen.com)/facebook.com
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu