Zooloģiskais dārzs gaida apmeklētājus, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Zooloģiskajā dārzā nedēļas nogalē notiks «Dzīvnieku dienas 2013», uz kurām īpaši gaidīti apmeklētāji, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums, informēja zoodārza Informācijas un izglītības nodaļā.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs šogad atzīmē vairākus svarīgus notikumus: svin savu 101. dzimšanas dienu kopš pirmās atvēršanas reizes, piemin 80 gadus kopš darbības atjaunošanas pēc Pirmā pasaules kara un atzīmē 20 gadus kopš filiāles «Cīruļi» atklāšanas brīža.

Par godu šiem notikumiem 12. un 13. oktobrī gan zoodārzā Rīgā, gan arī tā filiālē «Cīruļi» notiks tradicionālais dzimšanas dienas pasākums «Dzīvnieku dienas». Šajās dienās ciemos īpaši aicināti apmeklētāji, kuru vārdā vai (un) uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums, norāda zoodārza pārstāvji.

Var būt arī citā valodā

Ja vārda un dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu, kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu.

Ja vārds vai uzvārds saistīts ar dzīvniekiem, ieejas biļetei būs atlaide.

2012.gada «Dzīvnieku dienās» kopumā Rīgas zoodārzu un filiāli «Cīruļi» apmeklēja 890 ar dzīvām radībām saistītu vārdu un uzvārdu nēsātāji, pārstāvot 30 zīdītājus, 47 putnu, 9 kukaiņu, 11 zivju un 1 rāpuļu sugu.

Pērn pirmajā trijniekā iekļuva dažādās valodās reģistrētie Brieži, Gaiļi, un Lāči. Ļoti aktīvi bija arī Zaķi, Gulbji, Vanagi, kā arī Strazdi.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu