«Ziemeļu galdu» saņem «Prāga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. oktobrī svinīgā ceremonijā noslēdzās 9. Rīgas Ziemeļvalstu Filmu dienas.

Festivālā skatītājiem tika piedāvāts noskatīties 13 filmas, no tām 11 piedalījās konkursā.

Otro gadu Ziemeļvalstu Filmu dienu galveno balvu — «Ziemeļu galdu» — piešķir plašsaziņas līdzekļu žūrija. Šogad žūrijā bija Dace Andžāne («Krējums… saldais»), Dita Rietuma («Diena»), Jegors Jerohomovičs («5 min») un Toms Ostrovskis (TVNET).

«Ziemeļu galds» tika piešķirts Oles Kristiana Madsena filmai «Prāga», kas pēc žūrijas vērtējuma ir: «Estētiski nevainojama attiecību drāma, kurā smalki notverta mūsdienu pasaules atsvešinātības sajūta, kas cilvēkus var saturēt kopā tikpat spēcīgi kā mīlestība, ko viņi zaudējuši. Izcilos aktierdarbus papildina pilsētas tēls, piedodot filmai unikālo mistisko efektu, kas ietekmē varoņu rīcību.»

Ziemeļvalstu Filmu dienu laikā tika piešķirta arī jau par tradīciju kļuvusī skatītāju balva. To ieguva Joahima Trīra filma «Reprīze», kas ir stāsts par jaunību, draudzību, mīlestību, skumjām, radošu aktivitāti un nomāktību, lieliem mērķiem un parasti netīkamo sadursmi starp jauneklīgiem pieņēmumiem un dzīves īstenību.

Ziemeļvalstu Filmu dienu ģenerālsponsors bija Nordea banka. Ziemeļvalstu Filmu dienas atbalstīja arī Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu