Kalvītis: «Jāskatās, kas stāv aiz piketa»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Jāskatās, kas stāv aiz piketa,» trešdien LNT raidījumā «900 sekundes» teica Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

18. un 24. oktobra piketus Kalvītis nosauca par «politisku cīņu».

Ministru prezidents uzskata, ka valdība rīkojusies pēc labākās sirdsapziņas un nav pārkāpusi nekādas tiesiskas normas.

«Piketā piedalījās gan politiski spēki, gan sabiedriskas organizācijas,» norāda Kalvītis, tāpēc viņš domā, ka demonstrācijās tiek pausta vienas sabiedrības daļas neapmierinātība, ko uzkurinājušas politiski ieinteresētas personas.

«[Ekonomikā] nav nevienas krīzes pazīmes,» uzskata Kalvītis. Pēc viņa domām, protesti pie Saeimas apdraud valdības smago darbu pie budžeta. «Svarīgākais ir stabilizēt ekonomisko situāciju,» teica premjers, tāpēc valdība nedrīkst pakļauties spiedienam. Valdības krišanas gadījumā ekonomikā tiešām iestātos krīze, un Ministru prezidentam būtu žēl jaunās valdības.

Kalvītis nekomentēja savu iespējamo atkāpšanos, jo patlaban tā neesot prioritāte. «Pēc budžeta apstiprināšanas nāksim kopā un domāsim,» stāstīja valdības vadītājs.

Viņš noraidīja arī krīzi savā partijā. «Tautas partijā notiek normāli procesi,» uzskata Kalvītis. «[Aigars] Štokenbergs jau ilgstoši strādāja pie jaunas partijas,» teica premjers. Artis Pabriks demisionējot rīkojies pēc personīgās izjūtas, un viņš turpinās daru Tautas partijā, tāpēc starp ārlietu ministra atkāpšanos un Štokenberga izslēgšanu no partijas nevar vilkt paralēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu