Latvija oficiāli atzīst Kosovas neatkarību [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Respektējot 17. februārī pieņemto Kosovas Republikas Asamblejas deklarāciju, Latvijas Republika atzīst tās neatkarību, teikts ārlietu ministra Māra Riekstiņa izplatītajā paziņojumā.

«Latvija augstu vērtē Asamblejas deklarācijā iekļautos principus, kas ir būtiski demokrātiskai sabiedrībai. Tādi principi kā stabilitāte, ekonomiskā izaugsme, drošība, cilvēktiesības, minoritāšu aizsardzība un reliģiskā un kultūras mantojuma neaizskaramība ir pamatelementi, uz kuriem jāveido Kosovas nākotne,» norāda ārlietu ministrs.

Jautāts, vai Kosovas neatkarības atzīšana ietekmēs mūsu valsts attiecības ar Krieviju, prezidents Valdis Zatlers norādīja, ka katrai valstij ir tiesības paust savu viedokli. Viņaprāt, situācija kādā Kosova pasludinājusi savu neeatkarību ir unikāla un to nevarētu attiecināt uz kādu citu situāciju.

Savukārt premjers Ivars Godmanis sacīja, ka visdrīzāk Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības šis jautājums neietekmēšot, taču precīzāku atbildi «rādīs laiks».

Riekstiņš uzsver, ka ANO īpašā sūtņa Marti Ahtisāri izstrādātais plāns un rekomendācijas kalpos par visaptverošu ietvaru Kosovas turpmākajai attīstībai.

«Kosovas jautājums ir unikāls pēc savas būtības, un to nevar uzskatīt par precedentu citu pasaules iesaldēto konfliktu risināšanai,» uzsver Riekstiņš.

Jau vēstīts, ka svētdien Kosovas parlaments ārkārtas sēdē nobalsoja par neatkarību no Serbijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu