Vešņakovs: Kosovas neatkarības atzīšana asas konfrontācijas attiecībās ar Krieviju neradīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai arī Kosovas neatkarības atzīšana nebūs pluss Krievijas attiecībās ar virkni Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, bet tas nenovedīs arī pie asām konfrontācijām, intervijā Latvijas laikrakstiem, kas iznāk krievu valodā, norāda jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

«Dzīve turpinās, un no sarežģītām situācijām vajag meklēt izeju,» saka vēstnieks, piebilstot, ka Krievija mēģinās pārliecināt un pierādīt arī saviem partneriem no ES, arī Latvijai, ka Kosovas neatkarības atzīšana nav labākais veids, kā risināt izveidojušos situāciju, un izvēlētais ceļš ir pat bīstams.

Situāciju Kosovā Vešņakovs pārrunājis, iepriekš tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP). Tikšanās laikā Vešņakovs informējis mūsu ārlietu ministru par Krievijas pozīciju — Kosovas jautājumā nedrīkst ignorēt starptautiskās tiesības un ANO Drošības padomes viedokli.

LETA jau ziņoja, ka Latvija atzinusi Kosovas neatkarību un augstu vērtē jaunās valsts parlamenta pieņemtajā neatkarības deklarācijā iekļautos principus, kas ir būtiski demokrātiskai sabiedrībai. «Tādi principi kā stabilitāte, ekonomiskā izaugsme, drošība, cilvēktiesības, minoritāšu aizsardzība un reliģiskā un kultūras mantojuma neaizskaramība ir pamatelementi, uz kuriem jāveido Kosovas nākotne,» teikts Latvijas Ārlietu ministrijas iepriekš izplatītajā paziņojumā.

Latvijas augstākās amatpersonas iepriekš pauda viedokli, ka Latvijas lēmums atzīt Kosovas neatkarību neietekmēs mūsu valsts attiecības ar Krieviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu