Internetā izplata filmu par latviešu karavīru kauju Irakā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Populārajā interneta portālā «YouTube», kurā apkopoti vairāki miljoni interneta lietotāju iesūtīto video materiālu no visas pasaules, ievietoti divi videoklipi no latviešu karavīru misijas Irākā. Tajos redzams, kā pērnā gada maijā mūsu karavīru patruļai un tulkam uzbrūk nemiernieki.

Abi videoklipi sākas ar titriem «Irāka 2007. g. maijs». Darbība risinās, iespējams, Irākas pilsētā Dīvānijā, kur līdz pērnā gada vasarai dienēja latviešu kājnieku rota. Pirmajā klipā redzams pilsētas laukums, tā malā ir vairākas ēkas. Pie tām piebrauc «Hummer» armijas džips, no kura izkāpj mūsu karavīri un met dūmu granātas. Arī pats filmētājs sēž džipā, fonā nemitīgi dzirdamas sarunas latviešu valodā, dažādas militāras komandas un kliedzieni.

Pēkšņi blakus filmētājam esošais ložmetējnieks atklāj uguni, un var redzēt, kā uz «Hummer» motora pārsega birst ložmetēja patronu izšautās čaulas. Tobrīd pārgrieztās balsīs karavīri sāk saukt: «Atkāpjamies, atkāpjamies.» Šāvieni skan arī no citām pusēm. Vēl pēc vienas ložmetēja kārtas latviešu karavīri brauc prom no apšaudes vietas. Atceļā karavīri džipā sarunājas, ka ir «nolikuši» kādu no pretiniekiem, bet kādam mūsējam ir trāpīts pa ķiveri. Tad kāds no karavīriem pagriež kameru pret sevi un saka, ka apšaudē ir ievainots mūsu vienības tulks, irākietis Aburamzi Aldžaburi.

«Neatkarīgā» jau rakstīja, ka pērnā gada 13. maijā Aburamzi Aldžaburi galvā ievainoja nezināma snaipera lode. «Kopā ar latviešu puišiem braucām patruļā. Apstājāmies pilsētā, izkāpām no auto. Abās pusēs man bija karavīri. Tad es kādam puikam prasīju, vai te nav redzēti nemiernieki. Tajā brīdī manā galvā trāpīja lode,» toreiz stāstīja Aburamzi Aldžaburi. Lode izgāja cauri tulka ķiverei, ieskrambājot galvas ādu. Ārsti pērn prognozēja, ka pēc ievainojuma Aburamzi Aldžaburi labā auss vairs nekad nedzirdēs.

Otrajā portālā «YouTube» ievietotajā filmā latvieši turpina braukt patruļā pa Dīvānijas ielām. Atkal dzirdami vairākkārtēji šāvieni, un mūsu karavīri ar dūmu granātām veido miglas aizsegu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu