Biļetes uz «Metallica» koncertu Rīgā sāks tirgot 17. martā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Biļetes uz šā gada lielāko rokmūzikas notikumu Latvijā — grupas «Metallica» koncertu 20. jūlijā — sāks tirgot 17. martā. Tirdzniecībā būs tikai 29 000 biļešu.

«Metallica», kas tika nodibināta 1981. gadā Kalifornijā, tagad ir viena no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē. Grupa izdevusi astoņus studijas albumus: «Kill 'Em All» (1983), «Ride the Lightning» (1984), «Master of Puppets» (1986), «...And Justice for All» (1988), «Metallica», zināms arī kā «The Black Album» (1991), «Load» (1996), «ReLoad» (1997), «St. Anger» (2003), kā arī divus koncertalbumus «Live Shit: Binge & Purg» un «S&M» ar Sanfrancisko simfonisko orķestri. Patlaban grupas biedri Džeimss Hetfīlds, Kirks Hemets, Larss Ulrihs un Roberts Truhiljo strādā pie sava devītā ieraksta, un to plānots izdot šogad.

Kopumā «Metallica» pārdevusi vairāk nekā 100 miljonus albumu kopiju, no kuriem 57 miljonus ASV. Grupas 1991. gadā izdotais albums «Metallica» tika pārdots 15 miljonos kopiju un pasaulē topos debitēja pirmajā vietā. Grupas ieraksti ieguvuši zelta un/vai platīna diska statusu vairāk nekā 40 valstīs.

Mūzikas kritiķi uzsver, ka tieši grupas albums «Master of Puppets» ir viens no ietekmīgākajiem ierakstiem smagā metāla vēsturē. Tomēr vislielāko fanu pulka papildinājumu «Metallica» ieguva ar «The Black Album» izdošanu, kas uzreiz debitēja žurnāla «Billboard» apkopotā 200 ASV visvairāk pārdoto albumu topa pirmajā vietā. Nākamā albuma «Load» muzikālais materiāls atšķīrās no grupas agrīnajiem darbiem, tomēr nezaudējot īpašo «Metallica» rokrakstu. Albumu «St. Anger» paši grupas biedri raksturo kā niknuma, spēka un dusmu iemiesojumu. Ieraksts trīsdesmit valstu pārdošanas topos nokļuva pirmajā vietā. Albuma ierakstīšanas process tika iemūžināts filmā «Some Kind of Monster», kas iekļauta respektablā žurnāla «Rolling Stone» sastādītajā 25 visu laiku labāko filmu sarakstā, kas godina rokenrolu kā dzīvesveidu. «Some Kind of Monster» šajā sarakstā novērtēta kā piektā labākā filma.

Grupai visā pasaulē ir miljoniem fanu. To pierāda pilnībā pārdotās turnejas, turklāt biļetes uz koncertiem tiek izpirktas rekordīsā laika posmā. Tādi bija arī pēdējie divi koncerti mūsu reģionā — Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2006. gadā uz koncertu bija ieradušies 78 000 cilvēku, un tas tika pārdots trīs dienu laikā, savukārt grupas koncerts Helsinku Olimpiskajā stadionā 2007. gadā tika pārdots 40 minūšu laikā, un to apmeklēja 55 000 apmeklētāju. Šā gada februārī, sākot pārdošanu uz «Metallica» koncertu Bergenā (Norvēģijā), visas 22 000 biļetes tika pārdotas 37 minūšu laikā.

Koncertaģentūras «FBI» direktore Inga Kadeka: «Vasarā gaidāmais grupas «Metallica» koncerts būs lielākais šīgada rokmūzikas notikums. Zinot, cik ļoti daudz grupas fanu ir Latvijā, paredzam, ka šis koncerts pulcēs milzīgu apmeklētāju skaitu. Koncertaģentūras «FBI» rīkotais «Metallica» koncerts Tallinā 2006. gadā pulcēja rekordlielu apmeklētāju daudzumu un tika pārdots teju divās dienās, tāpēc rēķināmies, ka situācija Latvijā varētu būt ļoti līdzīga. Tā kā šis būs vienīgais koncerts Baltijā, liela interese par biļetēm ir arī no mūsu kaimiņvalstīm — arī tur vienlaikus ar Latviju tiks sākta biļešu tirdzniecība uz «Metallica» koncertu Rīgā. Sakarā ar lielo sagaidāmo apmeklētāju skaitu, esam arī rūpīgi izvērtējuši jautājumus, kas saistīti ar iespējami ērtāku iekļūšanu un izkļūšanu no «Skonto» futbola stadiona. Tāpēc papildus jau esošajām ieejām speciāli tiks izveidotas vēl vairākas — no skatuves puses un no Strēlnieku ielas caur «Skonto» halli.» 

http://www.bilesuserviss.lv

Stāvbiļešu cena ir 33 lati. Sēdvietas maksās 40, 50 un 70 latus (atkarībā no attāluma līdz skatuvei).

http://www.lmt.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu