Noslepkavots, nolaupīts vai aizbēdzis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalā pazudušais Krievijas izcelsmes ASV pilsonis miljonārs Leonīds Rožeckins joprojām nav atrasts. Policija saspringti turpina izmeklēt lietu, taču vēl ir daudz neskaidrību un nav jaunu pavedienu.

Uzņēmēja L. Rožeckina nams Jūrmalā, Kāpu ielā, ir tukšs un kluss. Mājas logiem priekšā aizkari, trešdien nebija manāms arī nama pārvaldnieks, kurš iepriekš uzņēmēja prombūtnes laikā villu pieskatīja. Par uzņēmēja pazušanu policiju pirmdien informēja tieši viņš. Pēc neoficiālām ziņām, naktī uz pirmdienu pie L. Rožeckina ciemojušies divi jauni vīrieši, kuri pie villas piebraukuši ar taksometru.

Policija uzņēmēja villā atradusi asins traipus, un neoficiāli zināms, ka mājā bijušas kautiņa pēdas, salauztas mēbeles. Asins pēdas atrastas arī uzņēmēja automašīnā, ko policisti vēlāk uzgāja turpat netālu, Kauguros. Lidmašīna, ar kuru L. Rožeckins atlidojis uz Latviju, šobrīd valsti jau pametusi, taču uzņēmēja tajā nav bijis, liecina policijas rīcībā esošā informācija.

Valsts policija pagaidām nav noskaidrojusi, kam pieder mājā atrastās asinis, Neatkarīgajai sacīja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis. Neoficiāli izskanējušas trīs notikušā versijas – L. Rožeckinu nolaupījuši, viņš nogalināts bandītiskā uzbrukumā vai arī tā bijusi inscenēta pazušana. A. Lieljuksis minējumu par trim versijām nevēlējās komentēt. Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš vairāk sliecas par labu slepkavībaas versijai.

Kā informē Krievijas ziņu portāls CNews, L. Rožeckina pazušana notikusi drīz pēc tam, kad uzņēmējs «salīdzis mieru» ar Sanktpēterburgas sakaru uzņēmumu grupējumu, kuru L. Rožeckins vainoja savas dzīvības apdraudēšanā. L. Rožeckina investīciju kompānijai LV Finance savulaik piederēja ceturtdaļa Krievijas trešā lielākā mobilo sakaru operatora MegaFon, viņš bijis Krievijas metalurģijas kompānijas Noriļskij nikeļ viceprezidents. Patlaban viņš sācis darboties kinoindustrijā Holivudā un izdevējdarbības jomā Londonā.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju L. Rožeckins dzimis 1966. gadā Sanktpēterburgā (tolaik – Ļeņingrada), bet 13 gadu vecumā kopā ar vecākiem emigrējis uz ASV, kur ieguvis bakalaura grādu lietišķajā matemātikā Kolumbijas universitātē un jurista izglītību Hārvardas Juridiskajā skolā.

ASV viņš strādājis par juristu federālā tiesneša birojā, bijis advokāts birojos Sullivan & Cromwell un White & Case, bet 90. gadu sākumā atgriezies Krievijā, kur nodibināja savu juridisko firmu.

L. Rožeckins bija viens no pazīstamās Krievijas investīciju bankas Renaissance Capital dibinātājiem, bet 1998. gadā no bankas aizgāja un nodibināja savu investīciju kompāniju LV Finance, kuras lielākais aktīvs bija 25% MegaFon akciju.

2003. gadā viņš savu kompāniju un līdz ar to arī MegaFon daļas pārdeva Alfa Group, bet tiesvedība par šo darījumu turpinājās līdz pat pagājušā gada nogalei. Pret L. Rožeckinu saistībā ar šo darījumu Krievijā pat tikusi ierosināta krimināllieta, un uzņēmējs uz laiku bija izsludināts meklēšanā.

Pēdējos gados L. Rožeckins biznesa aktivitātes Krievijā ir ievērojami samazinājis. Viņam pieder Londonas ikdienas bezmaksas biznesa avīze City A.M., bet pērn viņš kopā ar The Walt Disney Company bijušā vadītāja dēlu un vairākiem citiem uzņēmējiem Losandželosā nodibināja kinofilmu producentu kompāniju L+E Productions. L. Rožeckins ir producējis ASV mākslas filmu – komēdiju Hamlets 2, kas stāsta par kāda skolotāja centieniem likt saviem skolēniem rakstīt lugu. Vēl L. Rožeckins ir producējis divas mākslas filmas – Boogie Woogie un Electric Slide, kas gan vēl nav pabeigtas. Īpašumu Jūrmalā, Kāpu ielā, Rožeckins iegādājies 2003. gadā par 900 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu