Šlesers: par «Lattelecom» un LMT apmaiņu valsts iegūtu 270 miljonus latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ja izdotos SIA «Lattelecom» un «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) daļu apmaiņa un pēc tam arī pārdot 49% «Lattelecom», valsts varētu iegūt aptuveni 270 miljonus latu. Tā intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» apgalvo satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Šlesers uzskata, ka valstij nebūtu jāsteidzas ar «Lattelecom» pārdošanu. Tā vietā būtu jāveic apmaiņa starp «TeliaSonera» un Latvijas valsti, iegūstot 100% «Lattelecom», no kā 49% daļu būtu jāpārdod stratēģiskam partnerim.

Satiksmes ministrs uzskata, ka valsts iegūtu maksu par 5% LMT akciju vismaz 30 miljonus latu un vismaz 240 miljonus latu par «Lattelecom» akcijām. Tātad šo darījumu rezultātā, atstājot valsts īpašumā 51% «Lattelecom» akciju.

Tāpat Šlesers norāda, ka 49% «Lattelecom» akciju varētu iegūt amerikāņu fonds «Blackstone Group», ar nosacījumu, ka tas pildītu nosacījumus, ko jau iepriekš rakstveidā iesniedza valdībai.

Runājot par «Baltcom» vēlmi apvienoties ar «Lattelecom», satiksmes ministrs atzīst, ka «šāds variants šodien nav aktuāls, tāpēc to nemaz nevērtēju».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu