Uzliek arestu Štrama sievai pārrakstītajam uzņēmumam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma uzlikts arests SIA «2DEMP» kapitāldaļām, kuras nesen savai sievai Brigitai Štramai pārrakstīja patlaban apcietinājumā esošais bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams, aģentūru LETA informēja Uzņēmumu reģistrā.

LETA jau ziņoja, ka Štrams, kurš patlaban atrodas apcietinājumā, 15.aprīlī, sev piederošo «2DEMP» pārrakstījis savai sievai Brigitai Štramai.

Tajā pašā dienā UR tika saņemta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vēstule ar lēmumu, ar kuru nolemts uzlikt arestu aizdomās turētajam Štramam piederošajām daļām uzņēmumā «2DEMP».

Izskatot vēstuli, valsts notārs pieņēmis lēmumu par atteikšanos reģistrēt nodrošinājuma līdzekli, jo Štramam vairs nepieder kapitāldaļas minētajā uzņēmumā.

Kā liecina «Lursoft» informācija, «2DEMP» izveidots pērnā gada septembrī un tā pamatkapitāls ir 2000 latu.

Iepriekš 500 daļas Štramam piederējušas SIA «Pirmā Būvbiedrība», kura 2006.gada nogalē izbeigusi darbību, jo nav tikusi ierakstīta komercreģistrā. Štrams bijis dalībnieks SIA Būve & Forma» un SIA «Multihalle» - abas šīs kompānijas likvidētas 2006.gadā.

Štrams bijis arī dalībnieks SIA «Postform Projekts Rīga» no 1998.gada oktobra līdz 1999.gada vasarai. Štrams bijis dalībnieks SIA «S un Celtniecība», kā arī SIA «M & Forma», kura patlaban pilnībā pieder Ivetai Varkalei-Štramai.

Kā ziņots, Štramu 14.februārī uz aizdomu pamata par starpniecību 65 000 eiro (45 700 latu) kukuļa došanā aizturēja KNAB darbinieki. Štramam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, kas tika pārsūdzēts, bet tiesa to atstāja negrozītu.

Jau ziņots, ka laikā, kad Štrams strādāja pašvaldībā, vairākkārt tika izteiktas aizdomas par viņa saistību ar dažādiem nekustamā īpašuma projektiem un darbību atsevišķu personu interesēs, taču pierādījumi tam nekad netika sniegti. Departamenta direktora amatu Štrams 2007.gada 1.maijā atstāja pēc paša vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu