Iluzionisti Pecoli Vācijā reklamē Latviju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peccoli person. arh.

Iluzionisti Pecoli (Pezzoli) no 22. līdz 24. aprīlim Vācijā piedalījās izstādē IMEX 2008, kas norisinājās Frankfurtes izstāžu kompleksā MESSE.

«Insentive, Travel, Meetings & Events» bija internacionāla tūrismam, konferencēm un pasākumiem veltīta izstāde. Tajā bija 270 stendi no dažādām pasaules valstīm, un katrs centās iepazīstināt ar savas valsts iespējām. Latvijas stendu pārstāvēja «Rīgas kongresu birojs» un tā biedri — Latvijas tūrisma, konferenču un pasākumu aģentūras.

Šo pasākumu kopumā apmeklēja aptuveni 12 000 cilvēku. Statistika rāda, ka izstādes laikā tika organizētas 40 000 tikšanās, kurās tika pārrunātas dažādu valstu sadarbības iespējas. Tā kā dažādo pasaules valstu piedāvājums bija liels, katra valsts centās atrast īpašu un atraktīvu sadarbības partneru piesaistes veidu, kas šo valsti izcēla uz citu fona. Tieši tāpēc tika piesaistīti dažādu žanru  mākslinieki. Latvijas stendā darbojās iluzionisti Pecoli un Rīgas cirka mākslinieki. Pecoli īpaši šim notikumam bija izstrādājuši lāzeru šova grafisko animāciju, kuras laikā bija redzams gan Rīgas siluets, gan Rīgas jūgendstila arhitektūras bagātības, pat Latvijas Brīvības piemineklis un citi Latvijai svarīgi simboli.

Latvijas stends bija vienīgais, kas izmantoja savas valsts prezentācijai lāzertehniku. Tāpat Latvijas stendā Pecoli piesaistīja apmeklētājus ar mikromaģijas brīnumiem, ar īpašiem dūmiem pildītiem ziepju burbuļiem, kā arī katru dienu bija īpašs laiks Latvijas stendā, kad izstādes apmeklētāji varēja izmēģināt Pecoli galvas giljotīnu un citus jautrus brīnumus.

Interesantākais citos stendos bija Lapzemes stilizētās ledus kluču būves, Beļģijas kūstošās šokolādes ūdenskritums, Berlīnes staigājošie vārti, Vācijas dejotāja griestos iekārtās lentēs, krāšņi tērptie garkāji u. c. Īpaši izcēlās Krievija — to reklamēja kails pārītis. Jā, Krievijas stends bija interesentu pārpildīts. Ko viņi rādīs nākamgad?

IMEX ir ikgadējs notikums, un nākamā iespēja reklamēt savu valsti būs 2009. gadā no 26. līdz 28. maijam.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu