Uzbudinājums, orgasms un atslābums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erots

Ja sieviete tiek uzbudināta, daudzās un dažādās ķermeņa daļās rodas redzamas pārmaiņas.

Pieaugot seksuālajam uzbudinājumam, mainās arī maksts forma — tā pielāgojas dzimumlocekļa ievadīšanai. Maksts augšējās divas trešdaļas pagarinās un izplešas; spēcīgā uzbudinājumā maksts izplešanās pakāpe ir ievērojama. Dzemdes kakls un dzemde atvirzās atpakaļ un paceļas uz augšu iegurņa virzienā, vēl vairāk ieplēšot maksts augšējo daļu.

Vienlaikus mainās maksts sienu krāsa. Maksts sienas, kuras jau parasti ir izteikti sārtas, pastiprinātās asiņu pieplūdes dēļ pamazām kļūst tumšsarkanas.

Īsi pirms orgasma maksts ir ļoti paplašinājusies. Tās krokas ir tā izstiepušās un saplacinājušās, ka gļotāda ir kļuvusi pavisam plāna. Uzbudinājuma pastāvīgajā (plato) fāzē maksts apakšējā trešdaļa pieplūst ar asinīm, un šis piebriedums var būt tik izteikts, ka maksts apakšējā daļa sašaurinās vismaz par trešdaļu. Asiņu pastiprinātās pieplūdes dēļ palielinās arī mazās un lielās kaunuma lūpas, tās atdalās viena no otras, izceļas un izvēršas.

Sievietes orgasms

Kutekļa jeb klitora pārmaiņas orgasma laikā nav bijis iespējams izpētīt, jo kuteklis ievirzās uz iekšu zem mazo kaunuma lūpu veidotā pārsega.

Toties maksts pārmaiņas ir redzamas ļoti labi. Orgasma laikā maksts apakšējā trešdaļa ritmiski saraujas ar apmēram 0,5 sekunžu intervālu. Parasti tas notiek 3–5 reizes pēc kārtas, maksimāli līdz 10–15 reizēm. Pēc pirmajām 3–6 kontrakcijām intervāls starp tām pagarinās.

Katra kontrakcija rada neizsakāmu baudas sajūtu; kontrakcijām kļūstot vājākām, šī fantastiskā sajūta izbeidzas.

Katram orgasmam ir citāds kontrakciju ilgums, stiprums un intervāli starp tām. Arī katrai sievietei tie ir citādi. Dažkārt sevišķi spēcīgā uzbudinājumā orgasms var sākties ar vienu 2–4 sekundes ilgu, spēcīgu kontrakciju, kas pāriet muskuļu spazmā un parastajās ritmiskajās kontrakcijās, kuras ilgst mazāk par sekundi.

Orgasma laikā saraujas dzemdes muskuļi un maksts velves ieplešas, izveidojot telpu spermas uztveršanai.

Atslābums

Pēc orgasma var paiet krietns laiks, līdz maksts atgriežas normālā stāvoklī. Nereti vajadzīgas pat 10–15 minūtes, kamēr atjaunojas maksts sienu parastā krāsa un atkal parādās krokas.

Kuteklis atgriežas savā parastajā pārkarenajā pozīcijā 5–10 sekunžu laikā pēc orgasma kontrakciju izbeigšanās, tikpat ātri izzūd arī mazo kaunuma lūpu pastiprinātais krāsojums.

Kutekļa galviņas samazināšanās pēc orgasma ir samērā lēns process un var ilgt 5–10 minūtes: dažām sievietēm tā var ilgt līdz 30 minūtēm. Ja orgasms netiek sasniegts, kutekļa piebriedums pēc seksuālās aktivitātes var saglabāties vairākas stundas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu