Iluzionisti Pecoli iluzionistu kongresā Itālijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Iluzionisti Pecoli (Pezzoli) no 15. līdz 18. maijam piedalījās Itālijā iluzionisma kongresā «8 Congresso MAGICO», kas norisinājās skaistā Itālijas kalnu pilsētiņā Saint-Vincent, kas ir slavena arī ar to, ka tajā atrodas viens no Itālijas četriem kazino.

Kongresā piedalījās aptuveni 600 dalībnieku no visām pasaules valstīm. Kongresa oficiālajā daļā tika prezentēta Pecoli dibinātā Baltijas Iluzionistu biedrība A.M.B.E.R. Īpaša tikšanās  tika veltīta Pecoli sarunām ar Pasaules Iluzionistu federācijas FISM prezidentu Ēriku Esvinu, kuru laikā prezidents apsveica jaunizveidoto iluzionistu biedrību un piedāvāja interesantas sadarbības iespējas.

Paralēli tradicionālajiem iluzionisma kongresa notikumiem — mācību semināriem, konkursam, rekvizītu tirdzniecībai un gala koncertiem — notika daudzas šim kongresam raksturīgas oriģinālas izdarības, piemēram, notika «ārpuskārtas» konkurss par «Pašu sliktāko triku pasaulē», kura laimests bija zirgu acu klapes kā simbols par neapdomīgu pirkumu.

Prezentēti tika banāni, kas pārvērtās par tualetes papīru; piepūsta somiņa, no kuras izvelk grabošu slotaskātu, «Instant Snow» efekts, kas sniega vietā «ražo» nenosakāma satura recekli, kā arī bārdas skuvekļi, kurus metot pret spalvainu kāju, to noskuj gludu.

Ļoti noderīgas bija arī ik nakts «Pusnakts makaronu stundas» plkst. 24.00, kuru laikā iluzionisti varēja ne tikai ēst makaronus, bet arī dalīties savos iespaidos.

Otrā festivāla diena bija interesanta no daudziem aspektiem — vispirms kongresa dalībniekiem bija vēlams ierasties melnā tērpā, tā sakot, tāda «Black Magic» atmosfēra. Konkursa dalībniekiem visvairāk atmiņā palika jauns burvju mākslinieks no Korejas, kurš lielā ātrumā manipulēja un uzbūra kvantumu krāsainu CD disku, it kā ne no kurienes, viņš arī kļuva par šā festivāla konkursa uzvarētāju skatuves maģijā.

Kāds cits konkursants mēģināja atbrīvoties no trako krekla, balansējot uz trīsmetrīga vienriteņa. Interesanta bija arī Itālijas televīzijas «Rai1» tiešraide, kuras laikā visi iluzionisti vienlaikus veica sarkana lakatiņa pazušanu rokās. Netrūka arī ekstrēmu momentu — Ginesa rekordu tiesneša uzraudzībā tika veikts jauns Ginesa rekords — iluzionists no melnā cilindra izvilka 300 baltu zaķu.

Interesants bija nakts pasākums, kurā skatītāji tika aizvesti atpakaļ pagātnē, kad cirkā tika prezentēti dažādi dīvaini personāži, kā sieviete varde, cilvēks ar ziloņa ādu u. c. Viss kongresu nams bija pārtapis par ekspozīciju zāli ar senām fotogrāfijām un plakātiem par šādu personāžu eksistenci, kā arī bija izstādīti interesanti atradumi: divgalvains cālis, dīvainas zivs skelets u. c. brīnumi.

Vakara mākslinieki bija pagarināts liliputs, spēkavīrs, kas rāva ķēdes, faķīrs, kas pienagloja savu mēli, visvairāk notetovētais cilvēks pasaulē un cilvēks, kura muguru izmantoja šautriņu spēlei.

Visu festivālu noslēdza krāšņs gala koncerts ar pasaulslavenu iluzionistu uzstāšanos — mākslinieks no Lasvegasas Kevins Džeims levitēja savu pārinieku liliputu uz slotas kāta, nēsāja pa zāli dzīva cilvēka pusķermeni. Spilgtākais pasaules ātrās tērpu transformācijas mākslinieks Arturo Braketi pierādīja, ka cilvēks, tērpies standarta biroja darbinieka pelēkajā uzvalciņā, spēj pārtransformēties par jebkuru krāšņu tēlu — no spāņu buļļu toreodora līdz Vatikāna garīdzniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu