Pēc attiecībām ar draugiem var spriest par attiecībām ar partneri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Protams, attiecības ar draugiem nav tik ciešas kā ar partneri, tomēr tām ir nepieciešama tieši tāda pati saskarsmes kultūra un pašaizliedzība.

Abiem attiecību veidiem ir vajadzīgs gan otra cilvēka atbalsts, gan arī vēlēšanās pielāgoties. Ņemiet par pamatu paļāvību, ko jums sniedz draudzība, un nešaubieties: ja spējat nosargāt draudzību, spēsiet saglabāt arī attiecības ar partneri.

Skolotājiem Betai un Metam ir ļoti plašs kopīgo draugu loks. Viņi iepazinās un apprecējās laikā, kad abi strādāja kādā Merilendas priekšpilsētas pamatskolā. Beta uz kāzām ielūdza gan savus tāgada, gan savus iepriekšējā gada pirmās klases audzēkņus un kopā ar Metu, fizkultūras skolotāju un treneri, uzaicināja arī kolēģus.

«Visvairāk man patīk, kā viņa izturas pret apkārtējiem,» stāsta Mets. «Beta ir viens no sirsnīgākajiem cilvēkiem, kādus esmu saticis, un tas izpaužas gan saskarsmē ar studentiem, kolēģiem un draugiem, gan gluži svešiem cilvēkiem. Redzot Betas izturēšanos, ir skaidrs, ka viņa gūst prieku no visdažādākajām attiecībām.»

Beta uzskata, ka arī Meta attieksme pret cilvēkiem ir viena no viņa stiprajām pusēm. «Mets ir ārkārtīgi uzticams. Viņš ir lojāls gan kā draugs, gan kolēģis un, strādājot par skolotāju, tāds ir arī pret bērniem. Uzticība ir ļoti svarīga arī attiecībās ar partneri,» viņa atzīst.

Psihologa vērojums:

Cilvēki ar labām saskarsmes iemaņām un prasmi saglabāt ilglaicīgu draudzību, par 32 % biežāk ir apmierināti arī ar partnerattiecībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu