Neskati vīru no cepures, skati no kurpēm!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zanda Jurkāne

«Jocīgi, ka albumā viņu (Kārli) tā arī neierakstīja...» smejas grupas taustiņnieks Kaspars Tobis, stāstot par jaunumiem grupā «Dzelzs vilks».

Jūnija sākumā grupa «Dzelzs vilks» savus klausītājus iepriecina ar devīto albumu «Uijā, uijā nikni vilki». Diska prezentācijas svētki ir plānoti 17. jūnijā Andrejsalā, pasākumā «Jaunie Jāņi 2008», bet 19. jūnijā Liepājā būs arī gaisa vingrotāji!

Ar «Dzelzs vilku» tiekamies viņu mēģinājumā. Mūziķi POPCORN nospēlē vairākas jaunā albuma dziesmas. Atkal tautasdziesmas? Nē, albumā «Uijā, uijā nikni vilki» ir pašas grupas daiļrade! Ieklausoties dziesmās, jūs atpazīsiet «Dzelzs vilka» nešpetnību, kas šoreiz tiek apvīta ar poētiskām divdomībām: «Trīs gadus Jānītis Anniņu ar riekstiem pielabināja...»

Dziesmas «Sažņaudz manas rokas» faniem gan būs jāgaida nākamais disks, kurā tiks apkopota teātrim rakstītā mūzika. Taču vispirms atļaujiet jūs iepazīstināt ar «Dzelzs vilka» jauno basģitāristu – divdesmitgadīgo Kārli Alviķi!!!

– Vai Kārlis ir uz palikšanu?
Juris: – Tas jājautā viņam pašam!
Kārlis: – Jā, labprāt uz palikšanu.

– Tātad nav nekāda pārbaudes laika?
Juris: – Visas lietas pārbauda laiks, bet mēs spēlējam! Tāpēc domāju, ka tas tā arī turpināsies. Mums kopā labi iet!

– Ko tev, Kārli, «Dzelzs vilka» vīri ieteica darīt, lai iejustos grupā?
Kārlis: – Ieteica klausīties un mācīties dziesmas.
Juris: – Pērām arī viņu! (Smiekli)
Mārcis: – Ieteicām meitenes mīlēt!... Kārlis ir kārtīgs! (Nopietni) Viņam nekas nav jāsaka, jo viņš jau visu zina!
Juris: – Apzinīgs, nē, tā nav pareizi teikts... Viņam ļoti, ļoti patīk mūzika!

– Kā jūs ar Kārli satikāties?
Juris: – Vispār mēs dzīvojam kaimiņos.
Mārcis: – Gāja Kārlis garām Jura mājām ar ģitāru. Juris: Ko, Kārli, dari? Kārlis: Spēlēju ģitāru. Juris: Grupā spēlēt gribi? Kārlis: Vispār jau ne, bet nu labi! (Smiekli)
Juris: – Rakstījām albumu, bija basa ģitārista vakance, un Kārlis bija pirmais, kas sevi varēja tik pārliecinoši pierādīt.

Kaspars: – Jocīgi, ka albumā viņu tā arī neierakstīja...
Juris: – Stāsts ir mazliet sarežģītāks – Kārļa tētis (Andris Alviķis, grupas «Bet Bet» bass) mums iespēlēja basu. Viņš mums arī ieteica Kārli. Pēc divām nedēļām Kārlis mēģinājumā spēlēja visas mūsu dziesmas!

– Jums visiem kājās ir vienādas kurpes!
Juris: – Šādi grupa jūtas ērti! Kedas ir nomocījušas kājas, jāsāk valkāt kurpes! Tie ir nākotnes apavi! Londonā tā vēl nestaigā! Mēs bijām tūrē Anglijā, kur nospēlējām trīs koncertus, pēc kuriem mēs izskatījāmies šādi.
Kaspars: – Tradicionāli iepērkamies Londonā, šoreiz nopirkām apavus.

– Jūs esat kļuvuši aktīvi videoklipu radīšanā!
Juris: – Jā... Pateicoties LMK un viņu šovam, Latvijā top vairāk dziesmu video versijas. Ja darbam klāt pieķeries īstajā brīdī, var arī uzfilmēt videoklipu, kas mums ir izdevies ar «Sažņaudz manas rokas», «Balerīna». Viss process ir pašu rokās! Vakar naktī mums piezvanīja, ka viena grupa ir atteikusi filmēšanu un rīt mums ir iespēja nofilmēt video «Uijā, uijā nikni vilki». Tagad mums ir jādomā, ko mēs tur darīsim.

– Mārci, pēc klipa «Balerīna» tiek slavēta tava dejotprasme! Varbūt mēs tevi varēsim vērot nākamajā šovā «Dejo ar zvaigzni»?
Mārcis: – Mjā, noteikti!
Juris: – Šovs sauktos «Dejo ar Mārci»!
Mārcis: – Labāk – deju studija «Dejo pie Mārča"! Apgūsim jestro baletu, vidēju valsi, visādas interesantās dejas...

– Vai Jāņi grupai «Dzelzs vilks» ir tuvi?
Juris: – Tie ir īstenie vēdera svētki! Un Mārčiem vārda diena arī nav tālu, tiek sākta svinēšana! 17. jūnijā mēs arī kurināsim ugunskuru! Nevis vienkārši piešķilsim uguni, tas būs kā rituāls pasākums.

– Rituāli «Dzelzs vilkam» ir svarīgi?
Juris: – Jā! Reizi gadā albumu izlaist! (Smiekli) Ir koncertu rituāli: rituālā glāze, paklanīties skatītājiem – lietas, par kurām vairs nedomā, bet tās notiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu