Sekss ir satikšanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lasot «Cosmopolitan» un tam līdzīgus žurnālus, rodas iespaids, ka intīmā dzīve būs veiksmīga tikai, pārzinot un ievērojot noteiktu mīlēšanās tehniku.

Taču, manuprāt, saderības pamatā ir savas un otras pusītes seksualitātes pieņemšana, savstarpēja cieņa un uzmanība — tā apgalvo seksologs Dainis Balodis.

«Sekss var būt labs arī bez mīlestības, taču, ja partneris ir vienaldzīgs vai nepatīkams, meistarīga dzimumakta tehnika nepalīdzēs. Sadzīvē var izlikties un saskaņu notēlot, taču, ja nav emocionālas tuvības un seksuālas intereses vienam par otru, gultā to ir grūti noslēpt.»

Nesaskaņu intīmajā dzīvē var izraisīt sava un partnera ķermeņa nepieņemšana. Ja esam neapmierināti ar savu augumu, vēlamies mīlēties tikai tumsā vai zem segas, taču otram tas var nepatikt. Sievietes nereti uzskata, ka kļuvušas nepievilcīgas pēc dzemdībām, lai gan patiesībā, laizdamas pasaulē bērniņu, apliecinājušas savu sievišķību.

Arī mediji reizēm manipulē ar sievietēm, gandrīz vai piedraudot — tā, kurai parādījies celulīts vai kura pārsniegusi noteiktu vecumu, vairs netiek uzskatīta par  iekārojamu. Nereti sievietes pakļaujas šim spiedienam un dodas atsūkt liekos taukus vai operēt tvirtumu zaudējušās krūtis. Vīrietis, kurš ļaujas šiem stereotipiem, meklē gados jaunāku partneri, jo šķiet, ka sieva vai līdzšinējā draudzene mīlas priekiem vairs nav piemērota.

«Dažkārt vīrs mudina sievu veikt ķermeņa plastisko operāciju, un viņa, sevi pietiekami augsti nevērtēdama, ļaujas ķirurģiskām manipulācijām. Tikai partnera iegribu dēļ nevajadzētu gulties zem skalpeļa,» teic Ināra Roja.

«Sekss ir divu cilvēku satikšanās gan jaunībā, gan briedumā, gan vecumdienās, un tas nenozīmē fizisku saskarsmi vien. Mīlestība, kas ar laiku pārvēršas savstarpējā cieņā un uzupurēšanās spējā otra labā, ļauj pieņemt partnera ķermeni arī tad, ja tas nav perfekts.»

Turklāt, pirms izvirzām augstas prasības otram, vajadzētu apzināties, ka arī paši neesam ideāli, piebilst Ināra Roja. Mūsdienu stresa un finansiālu problēmu pārņemtajā ikdienā ne visas nogurdinātās sievietes — darbinieces, mātes un sievas — guļamistabā spēj izskatīties un uzvesties kā valšķīgas striptīzdejotājas. Taču erotisku veļu otrās pusītes iekārdināšanai gan ik pa laikam derētu iegādāties katrai...

Žurnāla konsultante Ināra Roja, medicīnas doktore, Rīgas 1. poliklīnikas neiroloģe, seksoloģe, ģimenes un pāru konsultante, hipnoterapeite

Žurnāla konsultants Dainis Balodis, seksologs, psihoterapeits

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu