Ņem mani, bargā kundze!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Nesaderība gultā var rasties, ja ir atšķirīgas vēlmes vai arī partneris nāk no vides, kurā valdījuši citādi uzskati par seksu.  Ir ģimenes, kurās nav pieņemta atkailināšanās un, pat ejot dušā, ir ierasts aizbultēt durvis. Citam šāda izturēšanās intīmajā dzīvē var būt nesaprotama.

Ja vien ir vēlēšanās, parasti iespējams atrast kompromisu. Ja vīrs grib seksu no rīta, bet sieva — vakarā, varbūt nodarboties ar to nakts vidū vai arī, pēc itāliešu ieteikuma, pusdienlaikā?

Dažām sievietēm patīk maigums un romantika, bet citām —  mazliet brutāla apiešanās. Parasti gan atbilstoši partneri viens otru arī atrod. Sadistam ar mazohisti ir ideāla seksuāla saskaņa. Kaut gan citiem, kuriem šādu vēlmju nav, viņu attiecības varētu šķist atbaidošas.

Ja laulātajai draudzenei brutalitāte nepatīk, bet vīrieša vēlme pēc šāda seksa ir ļoti stipra, viņš, iespējams, meklē citu partneri vai arī klubu, kur piedāvā šādus pakalpojumus. Bet varbūt labāk konsultēties ar neirologu vai psihiatru? Dažkārt patoloģiskas vēlmes seksā rodas galvas smadzeņu audzēja dēļ, kā arī pēc pamatīgas alkohola vai narkotiku lietošanas.

«Agresīvs, psihiski traumēts seksuāls varmāka bieži vien lieliski jūt, kurš upuris būs padevīgs un izpildīs katru pavēli,» teic Ināra Roja. «Ir arī seksuāli sadisti, kuri, piemēram, mēdz pārtraukt dzimumaktu partneres orgasma brīdī un demonstratīvi doties tīrīt zobus vai dzert šampanieti. Gadās, ka šāds partneris pastāvīgi pārmet, ka viņa nav seksuāli piemērota un neko neprot. Sievietei nevajadzētu iedzīt sevi kompleksos un pakļauties varmākam, izpildot sev nepieņemamas prasības.

Ja vīram lielu baudu sagādā orālais vai anālais sekss, taču sievai tas riebjas, vajadzētu noskaidrot — kāpēc,» iesaka dakteris Balodis. Iespējams, tad viņa vairs tik ļoti nepretosies un viņam to gribēsies mazāk. Ja partnerei tas nav pieņemams, varbūt netīkamo var aizstāt ar ko citu, piemēram, mīlēšanos netradicionālā vietā. Katram pārim ir iespēja izvēlēties abiem vistīkamākās seksuālās aktivitātes, jo tās taču ir tik daudzveidīgas. Ja neizdodas, atliek tikai viens risinājums — mainīt vēlmes un uzskatus vai arī atrast atbilstošu partneri. 

* * *

Žurnāla konsultante Ināra Roja, medicīnas doktore, Rīgas 1. poliklīnikas neiroloģe, seksoloģe, ģimenes un pāru konsultante, hipnoterapeite

Žurnāla konsultants Dainis Balodis, seksologs, psihoterapeits

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu