Arī sunīte Čita grib dzirdēt. Lūdzu palīdziet!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juglas patversme

Kad pēc saimnieces nāves patversmē nonāca kaķa lieluma mazsunīte Čita, kura nekad dzīvē nebija spērusi soli ārpus dzimtā pagalma Langstiņos, bet nu šai pasaulē bija palikusi viena pati, gribētāju viņu adoptēt bija daudz. Maza auguma, smuka, gana jauna - pēc ierastā standarta, kā patversmēs nosaka suņu vecumu, proti, pēc zobiem, dakteri Čitai deva piecus gadus, kas tāda izmēra suņiem ir teju vai jaunība.

Tā kā iepriekš Čitiņa bija mitusi privātmājā kopā ar omīti, kurai augas dienas tipināja pakaļ vai klēpī sēdēja, tad nu potenciālo adoptētgribētāju loks tika sašaurināts. Patversme gaidīja Čitiņai citu omammu, jo jaunāka gadagājuma cilvēkiem maķenīt apgrūtinoša varētu būt sunītes vēlme nemitīgi ierausties klēpī. Un ome, ko uz patversmi atvizināja bērni un mazbērni, tika sagaidīta, atlika vien sunīti sterilizēt…

Operācija noritēja veiksmīgi

Operācijas laikā dakteri pavēstīja skumdinošu vēsti: Čitiņai ir vairāki piena dziedzeru audzēji, kā arī audzēji ausīs. Un tas nozīmē, ka viņai nav 5 gadi, bet gan tuvāk 8-10, lai gan zobi gluži kā trīsgadīgam sunim (mazsuņiem zobi mēdzot ļoti strauji bojāties pēc 3 gadu vecuma). Audzējus no mazsunītes punča izoperēja, nogrieza liekos nadziņus, kas gluži kā āža ragi – gari, saliekti ritenī, bija dziļi ieauguši kājās, taču ausis palika neaiztiktas. Jau tā operācija neplānoti ieilga piena dziedzeru audzēju dēļ.

Uzzinot par Čitas veselības stāvokli, gribētāji no viņas atteicās

Uzzinot, kāds ir patiesais Čitas veselības stāvoklis un iespējamais vecums, sunītes gribētāji atteicās: “Nē, nē, mums vajag jaunāku suni…”

Vajadzīga operācija austiņās

Čitiņas tālākais liktenis ir miglā tīts – izoperētie audzēji ar gadiem var atkal aktivizēties, var veidoties metastāzes, bet var arī vairs nelikt par sevi atcerēties. Taču audzēji ausīs gan radīs problēmas: jau šobrīd sunīte biežāk nekā vajadzētu purina galviņu, kasa ausis. Tālāk: viņa var pilnībā zaudēt dzirdi, ausu kanālos uzkrāties izdalījumi, kas radīs diskomfortu un smakos. Veicot operāciju, pat ja neizdodas izoperēt visus ausu aizsprostotājus, iespējams veikt iegriezumu, kas tālāk atvieglo suņa pašsajūtu. Turklāt suņiem ar nokarenām ausīm šāds iegriezums jeb kosmētisks defekts nav redzams.

Lūdz finansiālu atbalstu

Tā kā jau šobrīd Čitiņas operācija audzēju dēļ sadārdzinājās, taču priekšā stāvošajai ausu operācijai patversmei trūkst līdzekļu, vēršamies pēc palīdzības pie mūsu atbalstītājiem. Ja jums ir iespējas un vēlme Čitiņai palīdzēt dzirdēt, lūdzu, palīdziet segt operācijas izdevumus!

Mūsu norēķinu rekvizīti:

Biedrība “Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa”

PVN reģ. Nr. 40008048503

AS “Swedbanka”,

Kods: HABALV22

Konts: LV95HABA 0551003865018 ar norādi - Čitiņas ausu operācijai

Ziedojumu tālrunis 90006687 (1 LVL +PVN)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu