Valdībai neiesaka ekonomēt uz darbinieku algām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdībai nevajadzētu ekonomēt uz darbinieku algām-  tā uzskata privātbiznesā jau vairākus gadus strādājošais uzņēmuma «RBS Skals» direktors Māris Saukāns.

Intervijā Latvijas Radio viņš  pirmdien sacīja, ka viņu uzņēmumā nekad nav bijuši mēģinājumi ekonomēt vai papildus nopelnīt iz darbinieku algām - tā ir bijusi tāda kā nerakstīta dogma.

Pēc viņa domām, izmaksas var samazināt, meklējot citas alternatīvas. Piemēram, būvniecībā izmaksas varot mazināt uz jaunu tehnoloģiju rēķina.  «Valdībā strādā daudz gudru vīru, gan jau viņi izdomās,» viņš norādīja.

Saukāns arī uzsver, ka valsts sektorā, tāpat kā privātajā biznesā, vajadzīga pozitīva konkurence un gudri darbinieki. Un šādu soli, kā valdība pieņēmusi ar lēmumu iesaldēt algas, privātajā sektorā, visticamāk, pieņemt nevarēs. Lai gan viņš atzina, ka arī privātajā sektorā pagaidām ir neziņa par situāciju kopumā, jo valsts atrodas tādā situācijā, kādā līdz šim nav bijusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu