«Arsenālā» būs skatāma Rīgā tapusi skandaloza vācu režisora filma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Jau rīt sākas Starptautiskais kinofprums «Arsenāls». Foruma ietvaros šosvētdien, 14.spetembrī plkst. 14:45 kinoteātrī «K.Suns» būs skatāma skandalozā vācu režisora Rozas fon Praunheima (Rosa von Praunheim, īstajā vārdā Holgers Mišvickis) daļēji Rīgā tapusī dokumentālā filma «Manas mātes – sakņu meklējumi Rīgā».

Pirms pāris gadiem Praunheims uzzināja, ka nav savas mātes miesīgais dēls, bet gan  adoptēts Rīgā II pasaules kara laikā. Viņš uzsāk patiesības meklējumus gan Latvijas, gan Vācijas arhīvos, lai gan vienīgais, kas zināms, ir tikai dzimšanas datums un adoptācijas fakts.

Tikai veiksmīgs gadījums ļauj uzdurties dokumentiem Latvijas arhīvos, kuros minēts Mišvicku ģimenes apgādībā nonākušais Holgers Radtke. Jauniegūtā informācija ļauj atšķetināt traģisku stāstu par režisora bioloģiskās mātes likteni un kara laiku gan Rīgā, gan Vācijā.

Praunheims, kurš Vācijā kļuva slavens 70. gados ar drosmīgām, kritiskām un ironiskām filmām par mietpilsoņu sabiedrību un homoseksuāļiem, tiek minēts kā homoseksuāļu līdztiesības kustības aizsācējs Vācijā. 65. gadus vecais režisors turpina aktīvi filmēt un veidot filmas par neparastiem cilvēkiem, sabiedrības autsaideriem, gejiem un lesbietēm. «Manas mātes – sakņu meklējumi Rīgā» ļauj ieskatīties paša režisora dzīvesstāstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu