«Berimora kino» sestdienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Starptautiskais Bērnu filmu festivāls «Berimora kino» tuvojas savam noslēgumam. Sestdien plkst 13:00 kinoteātrī «Rīga» «Mazajā zālē» pēdējo reizi tiks demonstrēta bērnu filma no Nīderlandes «Morisons tiek pie māsiņas». Tā stāsta par piecgadīgo Morisonu, kuram drīzumā gaidāma māsiņa. Tā kā visas mammas un tēta sarunas ir tikai par gaidāmo ģimenes pieaugumu, Morisons nemaz nav priecīgs. Viņš labprāt gribētu, lai viss paliek tā, kā bijis līdz šim, jo kā būs, ja māmiņa un tētis vairs nepievērsīs viņam uzmanību? Negaidīti māsiņa piedzimst ātrāk izraisot veselu notikumu un piedzīvojumu virkni, kas izmaina puikas attieksmi pret māsu.Filmu ieteicams skatīties bērniem no 6 gadiem.

Savukārt plkst. 18:18 kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē notiks «Berimora kino» Noslēguma ceremonija, kurā deviņu bērnu žūrija paziņos to, kura filma iegūs žūrijas galveno balvu – Berimora Lielo Spilvenu. Festivāla noslēgumā jau tradicionāli tiks demonstrētas jaunākās latviešu animācijas filmas, kā arī 1949. gadā uzņemtā dāņu filma «Palle  viens pats pasaulē». Tas ir stāsts par Palli, kurš kādu rītu pamostas un atklāj, ka pēkšņi ir gluži viens pasaulē. Sākumā tas pat liekas ļoti aizraujoši – ir iespēja darīt visu ko vien sirds vēlas. Palle novērtē saldumu veikala piedāvājumu, iejūtas tramvaja vadītāja lomā, bankā var saņemt tik daudz naudas, cik vēlas. Taču galu galā Pallem paliek skumji vienam, kaut arī viņam ir visi pasaules labumi.

Savukārt kinoteātrī «Parex Plaza» festivāla ietvaros pēdējo dienu tiks demonstrētas 3 filmas.
Plkst. 11:30 3.auditorijā «Makša nedienas» un 11. auditorijā «Templiešu bruņinieku dārgumi III: Čūskkroņa noslēpums», bet 13:30 9. auditorijā tiks demonstrēta filma «Frode un citi resgaļi».

«Makša nedienas» stāsta par Maksu, kurš ārkārtīgi kautrējas no savas mammas, jo uzskata, ka viņa ir maksimāli mulsinoša. Tai pat laikā, viņš ir ieķēries klasesbiedrenē Ofēlijā, kuras priekšā, protams, vēlas izcelties. Tomēr nemaz nav tik viegli apvienot krutā zēna tēlu, būt labam draugam un tajā pat laikā neļaut savai mammai to visu izjaukt. Režisore Lotte Svendsena filmu nolēmusi uzņemt pēc tam, kad panākumus guva seriāls, kura pamatā ir Makša stāsts. «Makša nedienas» ne tikai saņēma lielu skatītāju priekrišanu mājās Dānija, bet arī pozitīvu kritiķu novērtējumu Berlīnes filmu festivālā.

www.arsenals.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu