Kurzemes pusē novērota dzērve un lauku cīrulis (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo dienu laikā Kurzemes pusē putnu vērotājiem izdevies novērot tādus pavasara migrantus kā dzērvi un lauku cīruli, liecina mājaslapā "www.latvijasputni.lv" publicētā informācija.

Vakar, 4.martā, Kuldīgas novadā Basos uz lauka novērota viena dzērve (Grus grus), savukārt šodien Saldus centram pāri iedziedādamies aizlidojis lauku cīrulis (Alauda arvensis).

Tāpat Kuldīgas novadā Basos 1.martā izdevies novērot trīs Ziemeļu gulbjus (Cygnus cygnus), kuri savu ceļu mērojuši zemu lidojot.

Jau ziņots, ka pirmie pavasara vēstneši - divi meža baloži (Columba oenas) - tika novēroti 25.februārī netālu no Grobiņas, kur tie bija sasēduši Liepājas-Rīga šosejas malā uz vadiem.

Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus iepriekš stāstīja, ka mēdz būt dažādi ekstrēmi putni, kuri Latvijā ziemā novērojami laikā, kad tiem šeit nevajadzētu būt. Šo dažu putnu novērojumu nevar saistīt ar to, ka tagad lielā vairumā atgriezīsies gājputni.

Latvijā gājputniem patlaban vēl ir pārāk auksts laiks, taču tad, kad iestāsies jau neliels atkusnis un arī sniegs būs vairāk nokusis, pamazām putni sāks atgriezties. Pirmie atgriezīsies tie, kuri ziemo Eiropā.

Visagrāk no savām ziemošanas vietām Latvijā parasti atgriežas lauku baloži, meža baloži, dzērves, ķīvītes, zosis un dažādas pīļu sugas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu