Iespējams «Volkswagen» tūlīt apsteigs «Toyota», kļūstot par pasaulē lielāko auto ražotāju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen AG

 «Toyota» jau krietnu laika sprīdi ir bijis pasaules autobūves galvgalī, kā lielākais autoražotājs pasaulē. Taču tirgus analītiķi uzskata, ka jau tuvāko nedēļu laikā japāņu ražotājs varētu tiks gāzts no troņa. Proti, ļoti iespējams, ka jau šā gada pirmajā ceturksnī «Volkswagen» koncerns būs pārspējis «Toyota».Pagaidām gan vēl pirmā ceturkšņa auto pārdošanas rezultāti pasaulē nav publicēti, taču paredzams, ka pozīcijas būs visai līdzīgas. «Volkswagen» koncerns šā gada pirmajos trīs mēnešos ir pārdevis 1.4 miljonus auto. Tiesa tas ir par 10% mazāk nekā pērn, tomēr kritums ir ievērojami mazāks nekā kopējā tirgus lejupslīde. «Toyota» pagaidām vēl nav publiskojusi pirmā ceturkšņa pārdošanas rezultātus, taču aptuvenās aplēses liecina, ka japāņu ražotāja pārdošanas apjoms būs sarucis par apmēram 50%, salīdzinājumā ar analoģisku periodu pērn. Absolūtos skaitļos tas nozīmē 1.2 miljonus pārdoto auto.

Būtiskākā atšķirība starp abiem autoražotājiem ir realizācijas tirgu izvēles politikā. Kamēr «Toyota» vēl joprojām koncentrējās uz Japānas, ASV un Eiropas tirgiem, kas krīzes ietekmē piedzīvojuši straujus auto pārdošanas apjomu kritumus, tikmēr «Volkswagen» trumpji ir Ķīnas un Brazīlijas tirgi, kuros jau šobrīd ražotājam ir spēcīgas pozīcijas.  Turklāt Ķīna ir pagaidām vienīgais tirgus, kur auto pārdošana turpina pieaugt.

Ja analītiķu prognozes piepildīsies, tad «Volkswagen» viņu izvirzīto ambiciozo mērķi – kļūt par pasaulē vadošo auto ražotāju, būs izdevies sasniegt neticami ātri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu