Iluzionistu biedrības «A.M.B.E.R.» pārstāvji Lietuvas jubilejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Pecoli arhīva

Lai gan iluzionisti Dace un Enriko Pecoli aktīvi gatavojas starptautiskajam iluzionistu šovam «Abrakadabra» ar Lasvegasas zvaigžņu piedalīšanos, kas notiks pavisam drīz (29. un 30. maijā plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā), viņi paguva piedalīties interesantā pasākumā. 15. maijā Lietuvā Muzeju nakts ietvaros notika Lietuvas iluzionistu kluba «LIK» 10 gadu jubilejas pasākums, uz kuru bija uzaicināti arī Pecoli dibinātās Baltijas iluzionistu biedrības «A.M.B.E.R.» biedri.

Svinības notika Lietuvas pilsētā Kelme — Dvory Paslaptys pilsmuižā. Ierodoties pilī, tās pagalmā viesus sagaidīja dresēts lācis, klauns, kas bērnus iepriecināja ar balonu skulptūriņām, kā arī «LIK» kluba biedri, kuri bija tērpušies vēsturiskos tērpos. Svētku atklāšanā dejoja skaistas meitenes ar milzīgām čūskām un runas teica Kelmes pilsētas vadība.

Ieejot pilī, viesus gaidīja nākamie pārsteigumi — vairākās pils telpās skatītāji varēja priecāties par interesantiem burvju mākslinieku priekšnesumiem, kuros tika iesaistīti arī skatītāji. Šajā pasākuma posmā savu artavu deva arī Pecoli dibinātās Baltijas iluzionistu biedrības «A.M.B.E.R.» biedri. Piemēram, Krišjānis no Ērgļiem mūka tērpā un basām kājām aizrāva gan lielus, gan mazus lietuviešu skatītājus, rādot trikus ar savu mūka jostu — baltu virvi, kura neticamā veidā mainīja apveidus turpat skatītāju acu priekšā. Priekšnesuma beigās viesiem bija ļauts visu pārbaudīt. Skatītāju apbrīnu un ovācijas izpelnījās arī biedrības jaunākais dalībnieks — deviņus gadus vecais Francis, biedrībā arī mīļi saukts par brīnumbērnu. Viņš veica neticami veiklus trikus ar kārtīm, liekot skatītājiem vien izbrīnā noelsties, kā tādā vecumā var būt tik attīstīta roku veiklība. Zinātāji apgalvo, ka šī mīlestība pret trikiem Francim radusies, uzaugot Amerikā un bieži ciemojoties Amerikas triku veikaliņā. Šobrīd savas prasmes Francis turpina papildināt pie Pecoli.

Jautrus un atraktīvus trikus Lietuvas Muzeju nakts skatītājiem parādīja arī divi citi «A.M.B.E.R.» biedri — Aivars un Dāvis, piemēram, kā ķermenim daudzkārt pārsietu virvi var pārvarēt ar burvju mājienu.

Pils pagrabā Lietuvas iluzionisti bija sagatavojuši moku kambari, kurā tika rādīti triki ar giljotīnu, izlaušanās no ķēdēm un maisiem, kā arī citi nervus kutinoši triki ar nažiem un citiem bīstamiem priekšmetiem. Savukārt kādā citā telpā «LIK» prezidents bija izvietojis iluzionisma plakātu ekspozīciju un kādu antīku grāmatu, kas ir pirmā lietuviešu valodā izdotā burvju triku grāmata, par kuru saglabājušās liecības.

Pasākuma kulminācijā viesi tika aicināti pils zālē, lai noskatītos divu stundu garu atraktīvu un krāsainu Lietuvas iluzionistu kluba biedru un draugu iluzionisma Gala izrādi. Šajā izrādē uzstājās arī Latvijas iluzionisti Dace un Enriko Pecoli, izspēlējot ar skatītājiem super jautru loteriju, kuras iespējamie laimesti bija neticami lieli. Gala izrādē netrūka ne labā burvja, ne Čārlija Čaplina, ne brīnumu ar baložiem, ne naudas uzburšanas, ne lidojošu galdiņu, ne ātrās tērpu transformācijas, ne jautru joku triku.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu