Līgo svētkos kopā ar Liepājas teātri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krista Burāne

Tikai vienu reizi gadā tiek apēsts tik daudz ķimeņu siera un izdzerts tik daudz alus. Tikai vienu reizi gadā tik daudz cilvēku vienlaikus ir nomodā un tikai vienu reizi gadā visa Latvija nakts tumsā mirdz uguntiņās. Tā ir gada visīsākā nakts, kas mijas ar visgarāko dienu. Vasaras saulgriežu svētku pirmsākumi aizsniedzas tālā pagātnē, kad ar tiem saistīja zemkopju tautu saules kultu. Līdz mūsdienām svētku ieražas, burvestības un izdarības transformējušās rotaļīgās ēverģēlībās, kurās priecājamies līdz pat rīta gaismai un spēku izsīkumam.

Liepājas teātris aicina lielus un mazus līgotājus lustēties kopā svētku pasāķumā «Līgo kopā ar Liepājas teātri, Užavas alu un Elpas sieru» 23. jūnijā plkst.21.00 koncertdārzā «Pūt, vējiņi». Svētku vakars iesāksies ar līksmu mīlasstāstu, kuru latviešu kino dziesmās izdziedās Liepājas teātra aktieri uzvedumā «Uzmanību, filmējam!».

Iestudējuma režisors  Mārtiņš Eihe, koncertuzvedumā piedalīsies aktieri:Sigita Jevgļevska, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Anda Albuže, Armands Kaušelis, Ivars Krastiņš, Jūlija Ļaha, Anita Kvāla, Ingus Kniploks, Maija Romaško un mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

Tiklīdz saule būs norietējusi folkloras kopa «Atštaukas» iekurs Jāņu uguni, lai nepārtrūktu gaismas pavediens. Jāņuguns apspīdētie cilvēki, lauki un radībiņas iegūst spēku un auglību, bet tam lecot pāri, cilvēks iemanto veselību visam gadam. Lai līgotāji nezaudētu modrību, pasākuma Zaļumballē dziedās un spēlēs koncertapvienība «Aģenti» un pūtēju orķestris «Talsi».

Meitas lai pin vainadziņus, Jāņu mātes sierus sien, Jāņu tēvi alu brūvē, puiši lai māk jestras dziesmas!
Liepājas teātris aicina līgot kopā 23. jūnija vakarā koncertdārzā «Pūt, vējiņi», lai Jānīti godinātu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu