Foto: Scanpix

Gaudot par bijušo draugu pusgadu pēc šķiršanās nav veselīgi. Nemitīgi atkārtojot vienus un tos pašus stāstus par zudušo mīlu vai to, kā viņš saplēsa manu sirdi skrandās, vieglāk nekļūs — jutīsies tikai vēl vientuļāka un sarūgtinātāka.

Ieturi pauzi dažas nedēļas (ne ilgāk par mēnesi)! Ziemas guļas laikā, kurā labprātīgi dodies, uzaicini draudzenes, kurām ir gadījies tāpat kā tev — varēsiet kopīgi gremdēties savas nožēlojamās eksistences peripetijās. Bet nepadari to par ieradumu!

Un — neaizraujies ar gastronomiskām pārmērībām! Kādā nedēļas nogalē vari kārtīgi pieēsties, bet, ja tā darīsi katru dienu vairākus mēnešus pēc kārtas, tad drīz vairs neiespīlēsies savās drēbes. Ja nu nejauši sastopi puisi? Ja izskatīsies lieliski, viņš varbūt nožēlos, ka bija tik dumjš, ļaudams tev aiziet...

Taču arī nepārtrauc ēst pavisam! Vari nomest vienu vai divus kilogramus (lai džinsi kļūst nedaudz brīvāki), bet nav prātīgi strauji zaudēt svaru tāpēc, ka šķiršanās dēļ jūties nelaimīga. Rūpējies par sevi!

Lieko enerģiju novirzi, brīvprātīgi palīdzot citiem cilvēkiem, brīvajā laikā apmeklējot vietējo sociālās palīdzības organizāciju, kas palīdz tiem, kam tas nepieciešams. Redzot, kā cieš citi, spēsi uz savām problēmām paskatīties no malas, bez tam — būsi aizņemta un jutīsies labi, darot ko pozitīvu.

Ja pietrūkst regulāra fiziska kontakta, apmeklē iknedēļas masāžas kursu, iegādājies augstas kvalitātes vibratoru, pavadi vairāk laika kopā ar ģimeni (saņemot sirsnīgus apskāvienus) vai aizņemies draudzenes suni, lai baudītu beznosacījumu mīlestību, ko sniedz mīļš dzīvnieciņš (starp citu, suns der kā iegansts sarunas uzsākšanai ar stilīgu puisi parkā!).

Ja pēc dažiem mēnešiem vēl arvien jūties nomākta, meklē palīdzību, lai aprunātos par citiem iemesliem, kas varētu būt cēlonis sirdsēstiem (precīzāk, apsēstībai...).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp