Rimšēvičs: es ticu, ka nākamgad Latvijas ekonomika atkal augs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ekonomiskās situācijas uzlabošanās Latvijā varētu notikt jau nākamgad, intervijā «Reuters» televīzijai pirmdien sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

«Es uzskatu, ka ir labas ekonomikas atlabšanas vai vismaz stabilizācijas pazīmes,» teica Rimšēvičs. Viņš norādīja: «Es ticu, ka nākamā gada sākumā vai vismaz otrajā ceturksnī Latvijas ekonomika atkal piedzīvos izaugsmi.»

Rimšēvičs atkārtoti noliedza lata devalvācijas iespēju un uzsvēra, ka Latvija pieturēsies pie esošā lata piesaistes eiro koridora, pat ja valstij neizdosies saņemt turpmāku aizdevumu no Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda. Latvijas Bankas vadītājs arī atgādinājis, ka tikai viņš var pieņemt lēmumu par valūtas kursa maiņu.

Lata devalvācijas iespējas aizstāvjiem trūkst izglītības un zināšanu, uzskata Rimšēvičs. «Ja [valsts budžeta] apcirpšana netiks veikta, nebūs pieejams finansējums, bet tas nekādā veidā neietekmēs valūtas piesaistes koridoru,» teica centrālās bankas vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu